باطن مال مردم خوری کثیف است – خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری دیجیتوهان، جلسه هفتگی درس اخلاق حضرت آیتالله جوادی آملی در مسجد اعظم قم بهصورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
در این جلسه، آیتالله العظمی جوادی آملی به ادامه شرح حکمت ۱۴۷ نهجالبلاغه پرداختند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه شرح نهج بیان کرد: مولا امیرالمؤمنین در این حکمت میفرماید: «یَا کُمَیْلَ بْنَ زِیَادٍ إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِیَةٌ فَخَیْرُهَا أَوْعَاهَا، فَاحْفَظْ عَنِّی مَا أَقُولُ لَکَ، النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: فَعَالِمٌ رَبَّانِیٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَی سَبِیلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ.» مولا امیرالمؤمنین در این خطبه دو کار بیسابقه کردند: یکی اینکه حقیقت علم را معرفی کردند و دوم اینکه دل را که ظرف علم است، معرفی کردند. آنگاه معلوم شد که هیچ عالمی در حوزه و هیچ دانشمندی در دانشگاه جای کسی را تنگ نمیکند.
وی اظهار کرد: هرگونه اختلافی در جهان و جامعه رخ بدهد، از حوزه و دانشگاه نیست و از مرکز علم نیست، چون حقیقت علم آن است که جا باز میکند و حقیقت دل آن است که جا برای دیگران تهیه میکند.
وی با بیان اینکه علم واقعی مانع تنگنظریها و اختلافات است، افزود: هرگز اختلاف از حوزه و دانشگاه نیست، هرگز تنگنظری، محدودنگری و جانبنگری کار حوزه و دانشگاه نیست. اگر این رذایل برای شخصی پیش آید، معلوم میشود که این صاحب علم حقیقی نیست، بلکه جهل است به صورت علم!
وی با بیان اینکه قرآن حرف تازهای برای انسان آورده است، اظهار کرد: تعبیر ﴿وَ یُعَلِّمُکُمُ الْکِتَابَ وَ الْحِکْمَةَ﴾ یک تعبیر عادی است، اما خداوند در یک آیه دیگر به شخص پیامبر میفرماید: ﴿وَیُعَلِّمُکُمْ ما لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُونَ﴾. این یعنی اگر اینجا یاد نگیری، در جای دیگری نمیتوانی یاد بگیری؛ اینگونه نیست که بدون ما بتوانی وحی یاد بگیری و به جامعه بشری منتقل کنی. اینها حرفهای تازهای است که قرآن و وحی بر پیامبر نازل کرده و این حرفهای تازه را ائمه علیهم السلام از قرآن دارند.
آیت الله جوادی آملی در ادامه بیان کرد: امیرالمومنین(ع) در ادامه حکمت خود میفرمایند« مردم چند دستهاند؛ یک عده عالم ربانی هستند، یعنی هم هرچه خدا گفت، خوب یاد میگیرند و هم شاگرد خوبی هستند و هرچه یاد گرفتند را خوب به مردم منتقل میکنند. این عالمان ربانی، جز اولیای الهیاند»!
وی در بیان ویژگی های اولیای الهی در کلام امیرالمومنین(ع) اظهار کرد: امیرالمومنین(ع) در حکمت ۴۳۲ نهجالبلاغه در بیان ویژگیهای اولیای الهی میفرمایند: «إِنَّ أَوْلِیَاءَ اللَّهِ هُمُ الَّذِینَ نَظَرُوا إِلَی بَاطِنِ الدُّنْیَا إِذَا نَظَرَ النَّاسُ إِلَی ظَاهِرِهَا». دوستان خدا کسانیاند که به باطن دنیا مینگرند، در حالی که دیگران به ظاهر آن مینگرند. آنان به کار آخرت می پردازند، در حالی که دیگران به کار دنیا مشغولاند. اولیای الهی عمیق نظرند، هم ظاهر دنیا را میبینند و از تاریخ باخبرند، هم باطن دنیا که در قیامت ظاهر میشود و به فکر آیندهاند که در آینده چه خواهد شد. آینده دنیا، آخرت است و آخرت انسان در دنیا ساخته میشود.
این مرجع تقلید بیان کرد: این وظیفه ماست که تمام کوشش و تلاش خود را انجام دهیم تا جهنمی را که قرآن ما را از آن میترساند یا به بهشتی که ترغیب میکند، بیابیم که کجاست. در هیچ کجای قرآن نیامده که ما از چوب جنگل، هیزم آتش جهنم را میآوریم، بلکه فرمود هیزم جهنم خود ظالمان هستند؛ این سارقان و اختلاسگران و نجومیگیران هیزم آتش جهنماند، خودِ اینها آتش جهنم را تأمین می کنند و مواد خام برای آتش جهنم هستند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: باطن مال مردمخوری کثیف است، لذا بیان میکنند کسی که زیرمیزی میگیرد و زیرمیزی میدهد، کسی که رشوه میگیرد و رشوه میدهد، مانند این است که از چاه کثیف میخواهد آب زلال دریافت کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "باطن مال مردم خوری کثیف است – خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "باطن مال مردم خوری کثیف است – خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.