تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی
تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی به تناسب هفته
با پیشرفت تکنولوژی در مراقبتهای بهداشتی و بارداری، تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی بهراحتی انجام میگیرد. تلاش برای تعیین جنسیت در دوران بارداری از دیرباز تاکنون با فرهنگهای مختلف انجام شده است.
آشکار شدن جنسیت یکی از هیجان انگیزترین قسمتهای بارداری شما است که درحال حاضر این روند ازطریق سونوگرافی انجام میگیرد. اما سونوگرافیها چگونه برای پیشبینی جنسیت کار میکنند و جنسیت بچه کی مشخص میشه؟ برای پاسخ به این سوالات تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مهمی در این زمینه به شما ارائه دهیم.
اطلاعاتی در مورد سونوگرافی برای تعیین جنسیت
تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی مسئلهای است که بسیاری از پدران و مادران به آن توجه میکنند. آنها بهدنبال این تفاوتها هستند تا زودتر از جنسیت، اطلاع پیدا کنند و اقدامات لازم را برای به دنیا آمدن دختر یا پسر خود انجام دهند.
سونوگرافی در هفته ۱۲ میتواند تا حد زیادی تعیین جنسیت را حدس بزند اما باید این آزمایش تکرار شود تا به نتیجه قطعی برسد. بنابراین، بهتر است که در این زمان سونوگرافی نکنید و اجازه دهید تا جنین رشد کند. با مراجعه زود هنگام بهخاطر کوچکی و عدم تشخیص اندام جنسی، آزمایش با خطا همراه خواهد بود.
سونوگرافی این امکان را میدهد تا مورفولوژی جنین به وضوح قابل مشاهده باشد. همچنین، راه را برای تعیین جنسیت جنین در 3 ماه اول راحتتر میکند. بین ۱۸ تا ۲۲ هفتگی یک اسکن آناتومی دقیق دریافت خواهید کرد که سونوگرافی سطح ۲ نامیده میشود. این سونوگرافی تنها برای تعیین جنسیت کودک شما نیست؛ بلکه نحوه رشد جنین در رحم را ارزیابی میکند.
برای انجام سونوگرافی، تکنسین ژل را روی شکم شما اعمال میکند. در ادامه یک مبدل پلاستیکی که امواج صوتی را با فرکانس بالا منتشر میکند، روی شکم میچرخاند. این امواج از بدن جنین منعکس میشوند تا تصویری از بافتها و اندامهای نرم او ایجاد شود. از این طریق تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی آشکار میشود. ضمن اینکه سونوگرافی برای تشخیص آلت تناسلی یا فرج در 3 ماه دوم و سوم، بسیار دقیق است.
با افزایش سن بارداری، دقت سونوگرافیها هم بالاتر میرود. به این دلیل که اندام تناسلی جنین رشد یافته و راحتتر تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی مشخص میشود. گاهی بهدلیل موقعیت قرار گرفتن جنین، سونوگرافی برای دیدن بین پاها به مشکل بر میخورد و توانایی او در تعیین جنسیت، مختل میشود.
اگر جنین جثه بزرگتری داشته باشد، تعیین جنسیت در سونوگرافی کمی دشوارتر میشود. با این حال یک اپراتور سونوگرافی با تجربه باید بتواند تصویر واضحی را برای خانمهای باردار در هر اندازهای دریافت کند. اعلام جنسیت کودک میتواند برای والدین نقطه عطف بزرگی به نظر برسد. به این دلیل که والدین از جنسیت بیولوژیکی فرزند خود برای تصمیمگیری در مورد رنگ لباس و دکوراسیون اتاق استفاده میکند.
علائم تعیین کننده جنین دختر
برای اینکه تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی تعیین شود، تکنسین بهدنبال ویژگیهای مشخصی است که به عنوان علائم شناخته میشوند. برخی از مادران فکر میکنند که فقدان آلت تناسلی نشان دهنده دختر بودن است اما این طرز فکر درست نیست. دلیل این است که در اوایل بارداری، کلیتوریس و آلت تناسلی به یک اندازه و یک شکل هستند. البته تهوع بیش از حد صبحگاهی و استرس قبل از بارداری ممکن است به این معنی باشد که مادر، جنین دختر را حمل میکند. در اینجا چند شاخصه وجود دارد که نشان میدهد جنین شما دختر است.
علامت ساژیتال
یکی از علائم تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی ساژیتال است. هر جنسیتی دارای یک علامت ساژیتال است که با نگاه کردن به نمای نیمرخ جنین به دست میآید. شکاف دمی (یک نوک در انتهای ستون فقرات است) اگر به سمت پایین باشد، جنین دختر است.
3 خط
دیدن چیزی که به نظر مانند 3 خط سبک و لایه لایه است که به آن علامت همبرگر نیز گفته میشود. این خطوط شامل لابیا بزرگ، کلیتوریس و لب کوچک است که در ناحیه تناسلی، نشان دهنده جنین دختر است.
علائم تعیین کننده جنین پسر
بسیاری از خانمهای باردار در مورد تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی اینگونه فکر میکنند که تشخیص جنین پسر راحتتر از دختر است اما همیشه اینطور نیست. نشانههای نمایانگر بودن جنین پسر به قرار زیر است:
- وجود دستگاه تناسلی مردان از جمله بیضهها، کیسه بیضه و آلت تناسلی یک نشانه واضح از تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی است. اگر شکاف دمی به سمت بالا باشد، جنین پسر است. اگر هنگام نگاه کردن به کودک از پهلو به سمت بالا زاویه داشته باشد به احتمال زیاد، جنین پسر است. این مورد همان چیزی است که تکنسین برای تعیین جنسیت کودک به دقت به آن نگاه و ازطریق آن تیجهگیری میکند.
- هنگامی که از زاویه پایین به بدن جنین نگاه میکند، سونوگرافی ممکن است آن را به شکل علامت گنبدی در بین پاهای کودک نشان دهد. یعنی آلت تناسلی و کیسه بیضه را تشخیص میدهد.
- باتوجه به شکل قرارگیری در شکم مادر، مدل ستون فقرات دختر با پسر متفاوت است. زاویه برآمدگی انتهای ستون در جنین دختر ۱۰ درجه است؛ درحالی که در جنین پسر بهطور تقریبی ۳۰ درجه است. اگر مقدار زاویه بین 0 و ۱۰ درجه باشد، تعیین جنسیت کمی سختتر میشود و برای اطمینان بیشتر باید آن را به تاخیر انداخت.
- به گفته برخی از تکنسینها، جریان ادرار یکی از علائم و تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی است. درصورتی که ادرار جنین به سمت بالا باشد، نشان دهنده پسر بودن آن است.
تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی
تفاوتها به شرح زیر است:
اندام تناسلی جنین
مهمترین تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی شناسایی اندام تناسلی است. از آنجا که آلت تناسلی و بند ناف در یک منطقه قرار دارند، ممکن است در برخی مواقع، اشتباه گرفته شوند. درصورتی که برآمدگی کوچکی به طول حدودی ۵/۲سانتیمتر وجود داشته باشد که در ۳ ماه دوم بارداری مشخص میشود، نشانه پسر بودن جنین است. در کل جنسیت جنین دختر کمی دیرتر از پسر آشکار میشود. میتوان هفته سیزدهم سونوگرافی بارداری را زمان مناسبی برای مشخص شدن تقریبی جنین دختر دانست.
جمجمه جنین
یکی دیگر از علائم تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی جمجمه است. برخی معتقدند که جمجمه پسر بزرگتر، گردتر و کمی بیضی شکل است. درحالی که جمجمه جنین دختر، کوچکتر مستطیلی و کمی مسطح است. لبه فوقانی کاسه سر پسرها پهنتر و دخترها تیزتر است.
همچنین، استخوان جمجمه در پسران، بیرونزدگی و برجستگی بیشتری دارد. در مجموع این روش دقت بالایی ندارد و بر اساس اندازهگیری ابعاد جمجمه و سرعت انسان بنا شده است. بنابراین بهتر است برای تعیین جنسیت از همان روش بررسی آلت تناسلی یا آزمایش خون مادر استفاده کرد.
جنسیت کودک ازطریق سونوگرافی، حدود هفته ۲۰ بارداری انجام میگیرد که ۸۰ تا ۹۰ درصد دقیق است. البته به شرطی که کودک همکاری کند و به تکنسین اجازه دهد تا بین پاهایش را به وضوح نگاه کند.
بهجز سونوگرافی، آزمایشاتی از جمله آمنیوسنتز و نمونهبرداری از پرزهای کوریونی جنسیت را بهطور قطعی به شما میگویند. البته برای کسانی پیشنهاد میشود که نوزادان دارای خطر افزایش اختلالات ژنتیکی یا ناهنجاریهای کروموزومی دارند.
حرکات جنین داخل شکم
یکی دیگر از موارد تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی حرکات جنین داخل شکم است. برخی از تکنسینها بر این باورند که حرکت جنین میتواند نشان دهنده جنسیت او باشد. اگر جنین خیلی زیاد حرکت میکند و پر تحرک است، یعنی جنین پسر دارید اما اگر حرکت او کم است، یعنی فرزندتان دختر است. البته این دلیل خوبی برای تعیین جنسیت نیست اما موردی است که خیلیها بر آن اعتقاد دارند.
محل قرارگیری جفت
بر اساس نظریه رمزی محل قرارگیری جفت میتواند در پیشبینی جنسیت جنین، نقش داشته باشد. باتوجه به گفتههای دکتر رمزی به عنوان مبدع این روش، اگر جفت در سمت راست رحم باشد، جنین پسر است. درصورتی که جفت در سمت چپ رحم باشد، جنین دختر است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی"، کلیک کنید.