موردی از ابتلا به تب دانگی در اصفهان مشاهده نشد – خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان

موردی از ابتلا به تب دانگی در اصفهان مشاهده نشد - خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان

پژمان عقدک در گفت وگو با خبرنگار دیجیتوهان با بیان اینکه هیچ موردی از ابتلاء به تب دانگی در استان اصفهان نداشتیم، اظهار کرد: باید توجه داشت مبتلایانی که در کشور شناسایی شدند، افرادی هستند که به کشورهای جنوب شرق آسیا مانند تایلند، مالزی و اندونزی مسافرت رفتند و یا اخیراً به دنبال وقوع سیل در امارات، برخی افراد که به این کشور عزیمت کردند به این بیماری مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه شیوع تب دانگی منشا داخلی در کشور ندارد، خاطرنشان کرد: تب دانگی ویروسی است که از طریق گزش پشه آیدس منتقل می شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: پشه آیدس را در جنوب شرق کشور مانند سیستان و بلوچستان و هرمزگان و در استان گیلان هم شناسایی کردند اما در طول این سال ها هرگز شیوع تب دانگی را نداشتیم و اخیراً مواردی که با تب در مناطقی از کشور شناسایی می شوند، به دنبال مسافرت به کشورهای جنوب شرق آسیا و وارداتی بوده است.

به گزارش خبرنگار دیجیتوهان، تب دنگی (Dengue fever ) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان شکن هم گفته اند. این بیماری از طریق گزش پشه ای به نام پشه آیدس به انسان منتقل می شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

تب دانگی ویروسی از خانواده فلاوی ویروس ها است که توسط پشه های “آیدس اجیپتی” و “آیدس البوپیکتوس” منتقل می شود. این پشه ها در آب های راکد و مکان های مرطوب رشد می کنند. تب دانگی واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل می شود.

تب بالا (تا 40 درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی از علایم این بیماری است و در موارد شدید، تب دانگی می تواند منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگان ها، شوک و مرگ شود.

نخستین مورد از تب دانگی در ایران در سال 1398 در استان هرمزگان به ثبت رسید. ورود این پشه به ایران به دلیل افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفرهای بین المللی است.

موارد ابتلاء به تب دانگی در سال های بعد به طور پراکنده در استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.

پشه “آیدس اجیپتی” در آب و هوای گرم و مرطوب به خوبی رشد و تکثیر می کند و بارندگی های فصلی می توانند مکان های مناسبی برای تکثیر این پشه ایجاد کنند.

شیوع این بیماری در استان فارس طی روزهای گذشته به فوت 2 هموطن منجر شده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "موردی از ابتلا به تب دانگی در اصفهان مشاهده نشد – خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "موردی از ابتلا به تب دانگی در اصفهان مشاهده نشد – خبرگزاری دیجیتوهان | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.