کار هایی که به روده آسیب می زند
آفتاب نیوز :
این که چند بار در روز باید برای اجابت مزاج به دستشویی برویم، شاید پرسش بسیاری از ما باشد؛ پرسشی که جستجو در سایت های معتبر پزشکی هم ما را به پاسخ روشن و یکسانی به آن نمی رساند.
با این حال متخصصان سلامت هشدار می دهند: اگر از آن دسته افرادی هستید که در مواقع احساس نیاز به این کار، خودشان را نگه می دارند تا بچه ها به رختخواب بروند، سریال مورد علاقه شان تمام شود، مقاله شان را بنویسند یا حتی میز شام را جمع کنند، احتمالا باید نگران سلامتی خود باشید.
باید گفت به تعویق انداختن زمان اجابت مزاج می تواند سلامت روده ها را به خطر بیاندازد.
نکته این جا است که میزان درست دفعات اجابت مزاج برای هر فردی متفاوت است و حتی در این مورد هم یک نسخه را نمی توان برای همه پیچید.
بر اساس اعلام سرویس سلامت بریتانیا (NHS)، میزان دفعات اجابت مزاج در بیشتر افراد بزرگسال از چند بار در روز تا حتی یک بار در طول 3 یا 4 روز می تواند متفاوت باشد و یکی از دلایل مهم این تفاوت، مدت زمان انتقال غذا و هضم آن است. یعنی مدت زمانی که طول می کشد تا مواد غذایی غیرقابل هضم برای خارج شدن از بدن شما آماده شوند.
مشکل اینجاست که ما بزرگسال ها پس از پشت سر گذاشتن دوره خردسالی و با بالا رفتن سن یاد می گیریم میل به دفع را در خود سرکوب کنیم و این معمولا به این دلیل است که همیشه امکان به موقع دستشویی رفتن فراهم نیست.
هرچند کنترل مناسب و به موقع بر دفع، نشانه سلامتی است، اما برخی از ما بیش از حد لزوم این کنترل را انجام می دهیم و فقط به این بهانه که در زمان مناسبی برای رفتن به دستشویی نیستیم، این ضرورت را نادیده می گیریم.
به همین سبب بسیاری افراد در نهایت دچار یبوست، درد شکم، عادات غیرقابل پیش بینی روده و نفخ و باد آن می شوند.
پزشکان تاکید دارند که بهترین پیشگیری و حتی درمان این است که به موقع دستشویی برویم و خود را نگه نداریم. این به ویژه برای کسانی می تواند خطرناک باشد که بدنشان گوارش آهسته ای دارد.
به گزارش ایندیپندنت، عادت به عقب انداختن زمان مدفوع به این معنی است که مواد زاید باقی مانده از غذای شما بیش از آنچه باید در بدن شما می ماند و این موضوع در کنار جابه جایی و انتقال کُند مواد غذایی در بدن و مشکلات ناشی از آن، کیفیت زندگی شما را به شدت پایین می آورد.
همچنین گوارش کُند می تواند با بروز بیماری های جدی مانند سرطان روده، سنگ کیسه صفرا، پولیپ روده بزرگ و بواسیر (همورویید) مرتبط باشد.
اگر می خواهید عادت های روده و فرایند هضم و دفع خود را بهبود ببخشید، بهتر است به رژیم غذایی تان فیبر و مایعات بیشتر اضافه کنید و ورزش منظم داشته باشید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کار هایی که به روده آسیب می زند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کار هایی که به روده آسیب می زند"، کلیک کنید.