تحقق رویای صادق – دیجیتوهان
توان نظامی ایران و موشک هایی که نیمه شب شنبه، رژیم صهیونیستی را نشانه گرفتند، از سال ها تلاش، جهاد و خودکفایی حکایت داشت. شاید حتی همرزمان تهرانی مقدم این نبرد را به یاد حاج حسن تهرانی مقدم انداخته باشند که زندگی اش را وقف این راه کرد.
به گزارش دیجیتوهان، متنی که می خوانید روایت هایی در باره شهید حسن تهرانی مقدم (پدرموشکی ایران) و ایده های او برای تولید موشک های نازعات، شهاب 1، شهاب 2، شهاب 3، سجیل، قدر و… است که در روزنامه شهروند منتشر شده است: توان نظامی ایران و موشک هایی که نیمه شب شنبه، رژیم صهیونیستی را نشانه گرفتند، از سال ها تلاش، جهاد و خودکفایی حکایت داشت. شاید حتی همرزمان تهرانی مقدم این نبرد را به یاد حاج حسن تهرانی مقدم انداخته باشند که زندگی اش را وقف این راه کرد. او در سال 1338در محله سرچشمه تهران متولد شد و در سال 1356در رشته صنایع (برش قطعات صنعتی) به فارغ التحصیلی رسید.
سه سال بعد یعنی در سال 1359، در جبهه مشغول نبرد با بعثی ها برای دفاع از خاک وطن بود. حاج حسن بعد از عملیات ثامن الایمه متوجه ضعف آتش پشتیبانی خودی مستقر در جنگ در خطوط مقدم شده بود. درواقع همین سال ها بود که رویای ایرانی قدرتمند را در تجهیزات موشکی در سر پروراند. او در سال 1384به عنوان جانشین شهید سردار علی زاهدی، در نیروهای هوایی سپاه قدس منصوب شد و یک سال بعد، رییس سازمان جهاد خودکفایی. او در سال 1390در پادگان شهید مدرس ملارد، همراه چند تن از نیروهای واحد جهاد خودکفایی سپاه به شهادت رسید.
آنچه در ادامه می خوانید بخش هایی است مستند از زندگی او براساس کتاب «فاتح قدس» نوشته محمدحسین علیجان زاده روشن که توسط نشر «معارف» چاپ شده است.
مهندسی معکوس موشک های قذافی و جمله حضرت آقا
روایت سردار حاجی زاده
دشمن از سال 63تا 65 برای اینکه بتواند انسجامی در جبهه باطل به وجود بیاورد، قذافی را وادار به قطع پشتیبانی از ایران کرد، اما از همین مقطع در سال 63بود که به موازات کار، شروع به ساخت موشک کردیم؛ یعنی به صورت مخفی، 2فروند از این موشک ها جدا شد و برای مهندسی معکوس در اختیار هسته نخستین صنعت موشکی در وزارت سپاه آن روز قرار گرفت.
یادم هست که در همان ماه های اول، حضرت آقا که آن زمان رییس جمهوری بودند، آمدند برای بازدید از مجموعه. این مجموعه ای که عرض می کنم، یک مجموعه کوچک با تعداد محدود نفرات بود و هنوز کار خاصی نشده بود ولی به خاطر اهمیت کار، رییس جمهوری برای بازدید آمدند. در آن جلسه حضرت آقا خیلی تاکید داشتند که این کار باید به نتیجه برسد ولی ما که با این کارها آشنا بودیم، می دیدیم که این موشک به این سادگی ها قابل ساخت نیست. بعد از بازدید آمدند و دیدند که این دو تا موشک هنوز داخل کانتینر دست نخورده و باز نشده است. بچه ها داشتند مطالعات قبل از مونتاژ را انجام می دادند. خیلی با حوصله و دقت می خواستند، کار کنند تا چیزی تخریب نشود. همین مقدار باعث شده بود که اینها هنوز چیزی را باز نکنند. من دیدم آن روز حضرت آقا با تعجب گفتند این را چرا باز نکردید؟ چرا می ترسید؟ حالا عین جملات در ذهنم نیست، ولی مضمون صحبت های شان این بود که هراس نکنید، بروید جلو… آقا… جوری تحریک و تشویق شان کرد که زودتر این کار را بکنند.
ساخت موشک نازعات
روایت سردار نامی
همزمان با انجام عملیات های مقابله به مثل موشکی و با پیگیری هایی که خود سردار مقدم داشتند، اواخر جنگ به یک سامانه موشکی و راکت ساخت داخل دست پیدا کردیم به نام راکت نازعات که بردش بین 80تا 120کیلومتر است و با تلاش هایی که انجام داده بودند به 150کیلومتر رسیده بود. از دلایل طراحی و ساخت این سامانه، کمک در کنار موشک اسکاد بود که بتواند با یک نواخت تیر بالا، قدرت مقابله با جنگِ شهرها را داشته باشد. موشک اسکاد، موشک گران قیمتی است و به لحاظ آماده سازی و کم وکیف پرتاب برای اهداف خاص استفاده می شود. ما بعضا اهدافی داشتیم با ابعاد گسترده، حتما نیاز به دقت یا قدرت انفجار داشت منتها سامانه ای که داشتیم، همین اسکاد بود و لذا از همان مقطع همزمان با فعالیت تحقیقاتی جهت ساخت موشک های اسکاد ساخت سامانه های ارزان قیمت و دارای قدرت مانور بالا نیز آغاز شد تا بتوانیم بعضی از اهدافی را که ارزش و اهمیت چندانی ندارد با آن سامانه مورد اصابت قرار بدهیم. همانجا تلاش و پیگیری برای ساخت و تولید موشک نازعات در نخستین قدم طرح ریزی شد و در دستور کار قرار گرفت.
خارجی ها حتی نمی گذاشتند به موشک ها دست بزنیم!
روایت سردار محمد زارع
من از عزیزان و جوانانی که واقعا بعضاً به یک خودباوری نرسیدند و می گویند من هنوز جوانم، هنوز زود است که بیایم و کار کنم، میخواهم چهره سال 62حاج حسن را در آن جلسات اگر فیلمش باشد، بیایند و ببینند. اینکه اصلاً به هیکل و قد و قواره و تیپ ایشان نمی خورد که سردار محسن رضایی به پیشنهاد شهید حسن باقری، دستور تشکیل توپخانه سپاه را به حاج حسن بدهد. در عرض کمتر از 2سال این توپخانه به یک قابلیت می رسد که دیگر وقتی این احساس به حاج حسن دست می دهد که توپخانه کامل شده، توپخانه را تحویل شهید شفیع زاده می دهد و خودش می آید برای موشک سازی. من خودم خاطرم هست وقتی رفتیم برای آموزش موشک ها، این مستشارهای خارجی که با سیستم و موشک کار می کردند، اجازه نمی دادند کنار موشک برویم و حتی نمی دادند به موشک دست بزنیم. از درز سوله ها، سوراخ قفل ها و جوشکاری سوله ها نگاه می کردیم که این موشک 12-10متری را اینها چه کارش می کنند. کدام کابل را به کجایش وصل می کنند، در چه زمانبندی، چه عملیاتی روی موشک انجام می دهند. حاج حسن می گفت که شما یک دفتر دست بگیرید و تمام فعالیت های اینها را دانه دانه برای ما یادداشت کنید که اینها در چه زمانبندی، چه کاری روی موشک انجام می دهند. بعد این موشک ظرف کمتر از 6سال طوری شد که ما وقتی می رفتیم با کره ای ها که سازنده و پدر این سیستم بودند روبه رو در یک جلسه می نشستیم، کم می آوردند. من خاطرم هست همین آدم هایی که ما را داخل سوله راه نمی دادند که موشکی ببینیم، در کمتر از 10سال موشک بهینه شده ای که حاج حسن کار کرد، آمدند از ما بخرند. وقتی با ما روبه رو شدند کلی برایشان افت داشت که مثلا یک زمانی این جوان ها که ما تحویل شان نمی گرفتیم، اصلا فکر می کردیم که اینها با موشک بازی کنند، حالا موشک بهینه شده خودمان را به ما بدهند؟!
هدف گذاری او زدن اسراییل بود
روایت سردار حاجی زاده
موشک شهاب 1از روی موشک اسکاد B کپی برداری شد و به نتیجه رسید و کمتر از 2سال بعد، شهاب 2با برد 500کیلومتر ساخته شد. هدف گذاری حسن، زدن اسراییل بود و می گفت ما باید موشکی داشته باشیم که بتوانیم اسراییل را بزنیم. در آن روزها با فشاری که به صنایع آوردیم، نخستین موشک های «اسراییل زن» ما مثلا در حد یک هزار و 100کیلومتر بیشتر برد نداشت و باید آن را به مرز گیلانغرب می بردیم تا می توانستیم بزنیم. حسن (تهرانی مقدم) معتقد بود ما باید در برد موشک برسیم به موشک هایی که بتوانیم رژیم صهیونیستی را با آن تهدید کنیم؛ یعنی اگر این برد به سرزمین اشغالی نمی رسید، مشکل داشتیم. انگار این روزها را می دید…
چرا صهیونیست ها گنبد آهنین را ساختند؟
روایت محمدحسین علیجان زاده
شهاب 3، سجّیل، قدر و… به کابوس رژیم صهیونیستی تبدیل شده بودند. هنوز هم ژنرال های صهیونیست آرزو دارند، بتوانند با این کابوس ها مقابله کنند. به همین دلیل ده ها میلیارد دلار برای آن هزینه کرده اند. سامانه موشکی ختس، سامانه موشکی پاتریوت و سیستم های موشکی دیگر ازجمله تجهیزاتی هستند که صهیونیست ها برای مقابله با این تیرهای آهنی به صف کرده اند. حتی در این بین، آمریکایی ها هم به کمک صهیونیست ها آمده اند و پیشرفته ترین سیستم راداری خود را به نام «گنبد آهنین» برای شناسایی موشک ها و حفاظت از این رژیم برپا کرده اند، اما با همه این تدابیر همچنان تهدید صهیونیست ها در حد حفر باقی ماند. حتی پروازهای آزمایشی هر یک از دست پرورده های موشکی شهید مقدم، قلب صهیونیست ها را می لرزاند.
یکی از عزیزترین کسانم را از دست دادم
جمله همسر مقام معظم رهبری به روایت همسر شهید تهرانی مقدم
ایشان (همسر مقام معظم رهبری) برای تسلیت و تسلّی دل خانواده به منزل ما آمدند و من فکر می کنم این موضوع را نخستین بار است که می گویم. مهرماه 91بعد از نماز مغرب و عشا بود که ایشان آمدند خانه ما. بعد از مقدمات و حرف های مختلفی که بین من و ایشان ردوبدل شد، من خدمت خانم عرض کردم آن روزی که انفجار پادگان و شهادت بچه ها اتفاق افتاد، شما کجا بودید؟ واکنش آقا نسبت به این مسیله چطور بود؟ با پاسخ ایشان در واقع صحیح ترین خبر را بدون هیچ واسطه ای از خود خانم شنیدم. ایشان گفتند که آقا تشریف برده بودند برای صرف غذا سر سفره. همین که می خواستیم غذا را بخوریم، صدای انفجار آمد. هر دوی مان بلند شدیم و از پنجره بیرون را نگاه کردیم. گفتیم شاید در این محوطه و در این اطراف اتفاقی افتاده باشد. خیلی نگران و ناراحت شدیم. ظاهر قضیه اصلاً معلوم نبود. آقا بعد از اینکه غذا میل کردند، رفتند برای کارشان از منزل بیرون. شب که آمدند خیلی ناراحت بودند. شاید به ندرت ایشان این قدر ناراحت بوده اند. وقتی من از ایشان پرسیدم چه شده است؟ ایشان گفتند: «یکی از عزیزترین کسانم را از دست دادم.» و همسر آقا آن قدر با تمام وجودشان این مطلب را تعریف می کرد که چشمان شان پر از اشک شده بود.
پایان خبر دیجیتوهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تحقق رویای صادق – دیجیتوهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تحقق رویای صادق – دیجیتوهان"، کلیک کنید.