«قانون توزیع عادلانه آب» عادلانه یا تبعیض آمیز؟
فرامرز یوسفوندی در گفتگو با خبرنگار دیجیتوهان کرمانشاه، اظهار کرد: زمین و آب عناصر اصلی کشاورز برای تولید است و تولیدات کشاورزی به عنوان مولفه قدرت کشورها در استقلال غذایی است.
وی افزود: بعضی از تولیدات کشاورزی مانند گندم، دانه های روغنی و سایر موارد آنچنان واجد اهمیت هستند که کالاهای استراتژیک هستند.
این حقوقدان تصریح کرد: اهمیت کالاهای استراتژیک تا آنجا است که جمعیت زیادی از کشورهای جهان سوم با بحران گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند در حالیکه بعضی کشورهای غربی مانند ایالات متحده آمریکا گندم را در دریا می ریزد.
وی خاطرنشان کرد: امنیت غذایی از شقوق امنیت ملی است لذا استقلال در تولید مایحتاج غذایی برای هر کشور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: خشکسالی و کم آبی چند سالی است که بخش کشاورزی را دچار چالش کرده است.
وی ادامه داد: افت قابل توجه آب های زیرزمینی که قابلیت برگشت ندارد، نگران کننده است و بارش های محدود نیز به معنای نابودی اندک اندک سفره های آب زیرزمینی در استان کرمانشاه است.
این حقوقدان بیان کرد: حداقل وجود بیش از 6 هزار چاه غیرمجاز و همچنین برداشت های بی رویه و بی ضابطه از منابع آب زیرزمینی یک تهدید و چالش جدی برای توسعه استان کرمانشاه هستند و دستگاه های مربوطه باید برای توقف این روند مخرب اقدام کنند.
وی ابراز کرد: برداشت های بی رویه و بی ضابطه از چاه های مجاز بسیار نگران کننده است و نظارت خاصی هم بر میزان برداشت چاه های مجاز وجود ندارد.
این حقوقدان ادامه داد: یکی از منافذ فساد در قوانین که بخش کشاورزی از آن متاثر می شود قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 است که با تبعیض در کشاورزی چالش های جدی در بهره برداری از آب های زیرزمینی رقم زده است.
وی بیان کرد: چالش حفر چاه های غیرمجاز چند برابر چاه های مجاز، سوء استفاده دارندگان چاه مجاز، ناعدالتی و تبعیض ناروا ، کاهش تولید، بیکاری، مهاجرت و تشدید پدیده حاشیه نشینی در کرمانشاه حدود 40 درصد است و البته ناهنجاری های اجتماعی دیگری را نیز به دنبال دارد.
این وکیل دادگستری عنوان کرد: تنها راه افزایش تولید کشاورزی با وجود خشکسالی های ممتد، اصلاح قانون توزیع عادلانه آب و بهره برداری عادلانه تمام کشاورزی به تناسب اراضی مستعد کشاورزی از منابع خدادادی به عنوان ذخایر آیندگان و یکپارچه سازی اراضی است.
وی ابراز کرد: تغییر روش های آبیاری با استفاده از سامانه های آبیاری کم مصرف و کشت محصولات با درآمدزایی بیشتر و ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و توسعه اقتصاد تعاونی با مشارکت روستاییان است.
یوسفوندی اذعان کرد: همزمان وضعیت معیشت کشاورزان را بهبود داده و بیکاری در این حوزه را کاهش دهد و البته مهاجرت به شهر و پدیده حاشیه نشینی نیز تا حدودی کنترل شده و با روش کشاورزی و دامداری می توان از ظرفیت صادراتی استان با وجود مرز مناسب با کشور عراق با بهبود همزمان وضعیت حمل و نقل استفاده کرده و رونق اقتصادی در استان را به ارمغان آورد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«قانون توزیع عادلانه آب» عادلانه یا تبعیض آمیز؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«قانون توزیع عادلانه آب» عادلانه یا تبعیض آمیز؟"، کلیک کنید.