گنجینه «شهر گمشده» در اعماق اقیانوس یک میراث جهانی می‌شود/ عکس

تینا مزدکی_ میدان هیدروترمال شهر گمشده که در سال ۲۰۰۰ توسط دانشمندان کشف شد، در عمق بیش از ۷۰۰ متری (۲۳۰۰ فوت) زیر سطح، طولانی‌ترین فضای این چنینی در اقیانوس است و هیچ چیز دیگری مانند آن هرگز پیدا نشده است. برای حداقل ۱۲۰هزار سال و شاید بیشتر، گوشته رو به بالا در این قسمت از جهان با آب دریا واکنش نشان داده است. هیدروژن، متان و سایر گازهای محلول در واکنش با آن در کف اقیانوس پف کرده است. در شکاف‌ها و دریچه‌های این میدان، هیدروکربن‌ها جوامع میکروبی جدید را حتی بدون حضور اکسیژن تشکیل داده‌اند.

دریچه‌هایی که گازهایی با دمای ۴۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ درجه فارنهایت) پرتاب می‌کنند، محل زندگی تعداد فراوانی از حلزون‌ها و سخت پوستان هستند. حیوانات بزرگتر مانند خرچنگ، میگو، خارپشت دریایی و مارماهی در این میدان نادر هستند، اما وجود دارند. علیرغم طبیعت سخت محیط، به نظر می‌رسد که مملو از حیات است و محققان فکر می‌کنند ارزش توجه و محافظت را دارد.

در سال ۲۰۲۴، محققان از بازیابی رکورد شکنی سنگ گوشته در قالب یک نمونه هسته ۱۲۶۸ متری حفر شده از میدان هیدروترمال شهر گمشده خبر دادند. امید است که این نمونه بتواند شواهد مهمی در مورد چگونگی پیدایش حیات بر روی زمین در میلیاردها سال پیش در شرایطی که در مواد معدنی حفظ شده است، ارائه دهد. در حالی که میدان‌های هیدروترمال دیگری مانند این احتمالاً در جای دیگری در اقیانوس‌های جهان وجود دارد، این تنها چیزی است که وسایل نقلیه تا کنون توانسته‌اند پیدا کنند.

گنجینه «شهر گمشده» در اعماق اقیانوس یک میراث جهانی می‌شود/ عکس

هیدروکربن‌های تولید شده توسط دریچه‌های شهر گمشده نه از دی اکسید کربن اتمسفر یا نور خورشید، بلکه از واکنش‌های شیمیایی در اعماق بستر دریا تشکیل شده‌اند. از آنجایی که هیدروکربن‌ها بلوک‌های سازنده حیات هستند، این احتمال می‌رود که حیات در زیستگاهی مانند این زیستگاه سرچشمه گرفته است و این احتمال تنها مربوط به سیاره خودمان نمی‌شود.

ویلیام برازلتون میکروبیولوژیست، در سال ۲۰۱۸ با اشاره به قمرهای زحل و مشتری و گذشته مریخ، گفت که این نمونه، نمونه‌ای از نوعی اکوسیستم است که می‌تواند در انسلادوس یا اروپا در همین لحظه فعال باشد.

گنجینه «شهر گمشده» در اعماق اقیانوس یک میراث جهانی می‌شود/ عکس

برخلاف دریچه‌های آتشفشانی زیر آب به نام «black smokers»، که به عنوان اولین زیستگاه احتمالی نیز نامگذاری شده‌اند، اکوسیستم این شهر گمشده به گرمای ماگما وابسته نیست. «black smokers» عمدتا مواد معدنی غنی از آهن و گوگرد تولید می‌کنند، در حالی که دریچه‌های شهر گمشده تا ۱۰۰ برابر بیشتر هیدروژن و متان تولید می‌کنند. دریچه‌های کلسیتی شهر گمشده نیز بسیار بسیار بزرگتر از «black smokers» هستند که نشان می‌دهد آنها برای مدت طولانی‌تری فعال بوده‌اند. بلندترین قله‌ی زیر آب که همچون یک برج بلند است، به نام خدای آب‌های شور و شیرین یونان، پوزئیدون نام گذاری شده است و ۶۰ متر ارتفاع دارد.  درست در شمال شرقی برج، یک صخره با دوره‌های کوتاه فعالیت است.

گنجینه «شهر گمشده» در اعماق اقیانوس یک میراث جهانی می‌شود/ عکس

اما این تنها دانشمندان نیستند که به این محیط دسترسی دارند، در سال ۲۰۱۸، اعلام شد که لهستان حق استخراج از اعماق دریای اطراف شهر گمشده را به دست آورده است. در حالی که هیچ منبع گرانبهایی برای لایروبی در خود میدان حرارتی واقعی وجود ندارد، تخریب محیط اطراف شهر گمشده می‌تواند عواقب ناخواسته‌ای داشته باشد.

دانشمندان هشدار می‌دهند که هر گونه توده یا تخلیه که توسط معدن ایجاد شود، می‌تواند به راحتی روی این زیستگاه قابل توجه آوار شود. بنابراین برخی از کارشناسان خواستار ثبت شهر گمشده در فهرست میراث جهانی هستند تا قبل از اینکه دیر شود از شگفتی‌های طبیعی محافظت کنند. شهر گمشده شاهدی بر نیروی پایدار حیات طی ده‌ها هزار سال است.

منبع: sciencealert

۲۲۷۳۲۳

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گنجینه «شهر گمشده» در اعماق اقیانوس یک میراث جهانی می‌شود/ عکس" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گنجینه «شهر گمشده» در اعماق اقیانوس یک میراث جهانی می‌شود/ عکس"، کلیک کنید.