نقد و بررسی گوشی گلکسی  A51

اگر شما هم بدنبال مطالعه نقد و بررسی گوشی گلکسی  A51 هستید این مقاله از سایت دیجیتوهان را مطالعه نمایید.

نقد و بررسی گوشی گلکسی  A51

سال هاست که کمپانی بزرگ و محبوب سامسونگ توانسته جایگاه ویژه‌ای را میان کاربران و دوستداران تکنولوژی به دست بیاورد. دلیل این اعتماد و علاقه کاربران به محصولات سامسونگ، اصالت و کیفیت بسیار مناسب محصولات این کمپانی است که باعث شده این کمپانی سال‌ها در اوج بماند و بخش بزرگی از بازار را در دست داشته باشد. کمپانی بزرگ سامسونگ در سال 2019 با تولید گوشی گلکسی A51 توانست نمودار فروش خود را تکان اساسی دهد و رکورد فروش را در بسیاری از مناطق جهان بزند. اگر قیمت گوشی سامسونگ را بررسی کرده باشید، می دانید که گلکسی A51 با قیمت بسیار اقتصادی، طراحی جدید و سخت‌افزار قدرتمند یک انتخاب بسیار مناسب در محدوده گوشی‌های میان‌رده است. همراه فروشگاه های معتبر اینترنتی باشید در نقد و بررسی این گوشی جذاب و پرطرفدار از کمپانی سامسونگ.  

مشخصات کلی گلکسی A51

  در این بخش نگاهی اجمالی می‌اندازیم به سخت‌افزار و نرم‌افزار گوشی گلکسی A51 سامسونگ:

 

نام گوشی Galaxy A51
تاریخ معرفی ۲۱ آذر ۱۳۹۸
ابعاد ۱۵۸.۵ در ۷۳.۶ در ۷.۹ میلی‌متر
وزن ۱۷۲ گرم
سیم‌کارت دو سیم‌کارت
صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچ – Super AMOLED
سیستم‌عامل اندروید ۱۰ – رابط کاربری One UI 2.5
پردازنده اگزینوس ۹۶۱۱
کارت حافظه بله
حافظه داخلی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت
رم ۴، ۶ و ۸ گیگابایت
دوربین پشت لنز ۴۸ مگاپیکسل عریض لنز ۱۲ مگاپیکسل فوق عریض لنز ۵ مگاپیکسل تشخیص عمق لنز ۵ مگاپیکسل ماکرو
دوربین جلو ۳۲ مگاپیکسل
باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت
شارژ سریع ۱۵ وات
رنگ مشکی، سفید، آبی، صورتی، نقره‌ای

 

 

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A51

 

تا دسامبر سال 2019 تقریباً طراحی تمام گوشی‌های میان‌رده تکراری شده بود، ناچ قطره‌ای با حاشیه نمایشگر زیاد دیگر باب میل و موردپسند کاربران نبود. سامسونگ با طراحی ظریف و زیبا در گلکسی A51 توانست روح جدیدی به بازار گوشی‌های میان‌رده ببخشد که هنوز هم بسیاری از کمپانی‌های سازنده موبایل از این نوع طراحی استفاده می‌کنند. قاب پشتی این گوشی از جنس پلاستیک تقویت شده است که در نور آفتاب می‌تواند رنگ عوض کند و جذابیت خاصی به پشت‌گوشی بدهد. فریم گلکسی A51 هم از جنس پلاستیک است که مقاومت بیشتری نسبت به شیشه دارد و در کل از نظر سختی می‌تواند خیال شما را راحت کند. در سمت راست فریم گلکسی A51، شاهد دکمه‌های پاور و حجم صدا هستیم که در کنار یکدیگر قرار دارند. در سمت چپ فریم گوشی شاهد درگاه سیم‌کارت هستیم. در پایین دستگاه درگاه جک 3.5 میلی‌متری هدفون، اسپیکر، درگاه شارژ تایپ سی و میکروفون اول قرار دارد؛ همین‌طور در فریم بالایی این گوشی فقط میکروفون دوم قرار دارد و چیز دیگری دیده نمی‌شود.

 

 

در قاب پشتی شاهد ماژول دوربین متفاوت‌تری نسب به دیگر گوشی‌های میان‌رده هستیم؛ یک ماژول مستطیل شکل که بیرون‌زدگی بسیار کمی از قاب دارد و چهار لنز به همراه فلش LED را در خود جای‌داده است. در پنل جلویی گلکسی A51 یک نمایشگر با کیفیت با حاشیه بسیار کم قرار دارد که حدود 87.4% از پنل جلویی را به خود اختصاص داده است. در بالای نمایشگر شاهد سلفی حفره‌ای هستیم که برای اولین‌بار در گوشی‌های میان‌رده سامسونگ استفاده می‌شود. این پانچ هول نسبت به ناچ قطره‌ای کمتر نمایشگر را اشغال می‌کند و زاویه دید بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. این طراحی Infinity O display نام دارد که منظور از O همان سلفی حفره‌ای است.

 

 

این گوشی با ابعاد 158.5 در 73.6 در 7.9 میلی‌متر و وزن 172 گرم بسیار خوش‌دست است و هم برای خانم‌ها و هم برای آقایان مناسب است. حسگر اثر انگشت این گوشی زیر نمایشگر قرار دارد که عملکرد راضی‌کننده‌ای دارد و به دلیل سایز مناسب گوشی، به‌راحتی می‌توانید با یک‌دست قفل گوشی را باز کنید و با آن کار کنید.

 

صفحه نمایش گلکسی A51

 

این گوشی دارای نمایشگر بسیار با کیفیت 6.5 اینچی از نوع Super AMOLED است که تراکم پیکسلی 405 پیکسل در هر اینچ دارد. گلکسی A51 از یک صفحه‌نمایش بدون نقص بهره می‌برد که دارای سایز مناسب، حاشیه کم، تراکم پیکسلی بالا و مصرف باتری بسیار کم است. این نمایشگر از HDR10 پشتیبانی می‌کند و دارای نرخ به‌روزرسانی استاندارد 60 هرتز است. نمایشگر گلکسی ای 51 با نسبت روشنایی 565 نیت به‌خوبی زیر نور آفتاب دیه می‌شود و مشکلی با کارکردن در محیط بیرون نخواهید داشت. اگر قصد خرید گوشی با نمایشگر با کیفیت را دارید، نمایشگر گوشی گلکسی A51 را برای هر کار و هر مصرفی به شما پیشنهاد می‌کنیم؛ فیلم دیدن، بازی‌کردن و کارهای روزمره و وب‌گردی. با این نمایشگر تمام تصاویر زنده و خوش‌رنگ و لعاب پخش می‌شوند و به دلیل امولد بودن آن، در زمان پخش تصاویر مشکی کمتر باتری مصرف می‌کند. در نظر داشته باشید که این گوشی میان‌رده و اقتصادی است، در زمانی که اکثر کمپانی‌ها از نمایشگرهای IPS-LCD برای کم کردن هزینه‌ها استفاده می‌کنند، سامسونگ از بهترین نوع نمایشگر در گلکسی A51 میان‌رده استفاده کرده است؛ پس در برابر گوشی‌هایی با نمایشگر IPS-LCD برتری بسیار و مصرف کمتر دارد.

 

 

اسپیکر گوشی گلکسی A51

 

گوشی هوشمند گلکسی A51 از یک اسپیکر تک‌کاناله مونو استفاده می‌کند که تفکیک صدای مناسبی دارد و همچنین بلندی صدا در مقایسه با هم‌رده‌ها و رقیبانش بسیار خوب است. اگر در یک اتاق 25 متری قرار داشته باشید به‌راحتی صدای آهنگ را می‌شنوید اما در برابر گوشی‌هایی با اسپیکر استریو مقداری ضعیف‌تر عمل می‌کند.

 

 

نرم افزار و رابط کاربری گلکسی A51

 

گلکسی A51 سامسونگ از سیستم‌عامل اندروید 10 پشتیبانی می‌کند و دارای رابط کاربری اختصاصی سامسونگ، یعنی OneUI 2.5 است. یکی از دلایل محبوبیت گوشی‌های سامسونگ، رابط کاربری نرم و روان OneUI است که با انیمیشن‌های زیبا و دسترسی‌های آسان و همه‌فهم، طرفداران زیادی به دست آورده است. این گوشی تا دو سال پس از عرضه هم به‌روزرسانی‌های اندروید را دریافت می‌کند و حتی گفته شده به دلیل فروش بالای گلکسی A51، سه سال امکان پشتیبانی نرم افزاری خواهد داشت. یکی از پایدارترین رابط کاربری‌های موجود در گوشی ها، رابط کاربری OneUI سامسونگ است؛ این رابط کاربری در طول سال‌ها بسیار پیشرفت داشته و با حجم کم نسبت به کارایی‌ای که دارد می‌تواند رابط کاربری بسیار مناسبی برای گوشی‌های هوشمند باشد. گوشی گلکسی A51 از نسخه OneUI 2.5 بهره می‌برد که قابلیت ارتقا به نسخه OneUI 3.0 و بالاتر را دارد؛ با به‌روزرسانی به OneUI 3.0 بیش‌ازپیش کارکردن با گلکسی A51 لذت‌بخش می‌شود و پیشنهاد می‌کنیم حتماً بعد از خرید گوشی A51 آن را به‌روزرسانی کنید تا از تمام امکانات این گوشی ارزنده و رابط کاربری جذاب آن بهره‌مند شوید.

 

 

عملکرد سخت افزار گلکسی A51

 

سامسونگ عادت دارد با استفاده از پردازنده‌های اگزینوس در گوشی‌های میان‌رده که ساخته دست خودش است، هم‌قیمت این محصولات را کاهش دهد و هم پروژه اگزینوس را گسترش دهد. اما همین کار باعث نارضایتی مشتریان شده و حتی کمپین‌هایی تشکیل شد برای منع کردن سامسونگ در استفاده از پردازنده‌های ناپایدار اگزینوس. اما در عین ناباوری سامسونگ در گلکسی A51 یکی از پایدارترین و بهترین نسخه‌های اگزینویس را به کار برد. اگزینوس 9611 را می‌توان بهترین و پایدارترین نسخه اگزینوس میان‌رده نام‌گذاری کرد. پردازنده اگزینوس 9611 دارای هشت هسته مجزا (چهار هسته‌ی 2.3 گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هسته‌ی 1.7 گیگاهرتز Cortex-A53) است. نقش مکمل این پردازنده قدرتمند را پردازنده گرافیکیMali-G72  تشکیل می‌دهد که به‌خوبی با پردازنده مرکزی هماهنگ شده و بهترین عملکرد را از خود نشان داده است.

 

 

گلکسی A51 دارای حافظه داخلی 64، 128 و 256 گیگابایت است به همراه 4، 6 و 8 گیگابایت حافظه رم که گزینه‌های زیاد و متنوعی را در اختیار شما برای خرید گوشی قرار می‌دهد. البته گلکسی A51 از کارت حافظه جانبی هم پشتیبانی می‌کند که اگر احساس کمبود فضای ذخیره‌سازی کردید، با استفاده از کارت حافظه جانبی تا 512 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی جانبی در اختیار داشته باشید. گلکسی A51 یک گوشی فوق‌العاده برای وب‌گردی و کارهای روزمره است، اما اگر طرفدار بازی‌های موبایلی هستید، این گوشی می تواند کار شما را راه بی اندازد. پردازنده اگزینوس 9611 اگرچه برای بازی طراحی نشده، اما کنترل دمای خوبی دارد و می تواند به کمک پردازنده گرافیکی بازی ها را تا جای ممکن به خوبی اجرا کند. اما انتظار اجرای بازی‌های سنگین با آخرین سطح گرافیکی را از گلکسی A51 نداشته باشید؛ در بازی‌هایی مانند کال آف دیوتی موبایل روی سطح گرافیکی Medium، هیچ لگ و افت فریمی مشاهده نخواهید کرد؛ اما در گرافیک High، لگ و دمای بالا امان بازی‌کردن به شما نمی‌دهند، اما در اجرای فیلم‌ها و بازی‌های سبک بسیار خوب و بدون مشکل عمل می‌کند.

 

باتری گلکسی A51

 

گوشی هوشمند گلکسی A51 دارای یک باتری متوسط با ظرفیت 4000 میلی‌آمپر است؛ شاید روی کاغذ این گوشی از باتری ضعیف‌تری نسبت به رقبایش بهره‌مند باشد، اما به دلیل مچ بودن سخت‌افزار گوشی با یکدیگر این عدد برای شما غیرقابل‌باور می‌شود. این گوشی با استفاده معمولی روزانه به‌راحتی تا یک روز کامل دوام می‌آورد و اگر فیلم ببینید یا بازی کنید عمر آن به نصف روز می‌رسد که عملکرد بسیار مناسبی برای یک گوشی اقتصادی با این سخت‌افزار قدرتمند است. باتری گلکسی A51 از قابلیت شارژ سریع 15 واتی بهره می‌برد که در کمتر از 2 ساعت از صفر تا 100 درصد را شارژ می‌کند. این عملکرد در مقابل رقیبان بسیار خوب است و باید سامسونگ بابت ساخت این گوشی تبریک گفت.

 

 

دوربین گلکسی A51

 

یکی از نقاط قوت گلکسی A51، دوربین چهارگانه آن است و در ماژول مستطیل شکلی که بیرون‌زدگی بسیار کمی از قاب پشتی دارد قرارگرفته است. این ماژول دارای چهار دوربین متشکل از یک لنز عریض 48 مگاپیکسلی، یک لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی، یک لنز تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی و یک لنز 5 مگاپیکسلی ماکرو است. برنامه پیش‌فرض دوربین گلکسی A51 ظاهر و کارکردی مشابه با سایر گوشی‌های سامسونگ دارد؛ اما به‌لطف رابط کاربری One UI 2.5، بهبودهایی جزئی دارد که از بین آن‌ها می‌توان به تغییر ظاهر آیکون‌ها و نوع چینش حالت‌های پیش‌فرض دوربین اشاره کرد. رابط کاربری دوربین اکنون حالت‌های Live Focus (برای عکاسی با افکت بوکه)، عکاسی خودکار و فیلم‌برداری را در اختیار کاربر می‌گذارد؛ اما می‌توان چیدمان حالت‌ها را به‌دلخواه تغییر داد. عملکرد حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی در نور و نور اتاق بسیار خوب است و انتظارات شما از یک دوربین تلفن همراه با قیمت اقتصادی را به‌خوبی پاسخ می‌دهد. تصاویر ثبت شده با این حسگر بسیار خوش‌رنگ و لعاب هستند و وضوح بالایی دارند. عکس‌های ثبت شده با حالت شب خوب است اما تعریف زیادی ندارد، بیشتر سعی کنید با این گوشی در شرایط نوری مناسب عکس بگیرید، به این دلیل که عکس‌های ثبت شده در شب جزئیات ندارند و به‌اصطلاح عکس‌ها آب رنگی می‌شوند. عکس‌های ثبت شده با لنز اولترا واید نسبت به قیمت این گوشی بسیار خوب است؛ کشیده شدن کناره‌های عکس کمتر اتفاق می‌افتد و عکس‌ها در نور روز وضوح خوبی دارند، اما اگر زوم کنید روی عکس‌ها جزئیات زیادی نمی‌بینید.

 

 

عملکرد لنز ماکرو مناسب است، حتی در شرایط نوری خوب شما را غافل‌گیر می‌کند. با استفاده از لنز ماکرو می‌توانید از اشیاء یا حیوانات بسیار کوچک عکس‌های با وضوح بالا بگیرید و محو جزئیات بالای ثبت شده توسط این لنز 5 مگاپیکسلی شوید. دوربین تشخیص عمق در عکس‌های پرتره تأثیر خود را نشان می‌دهد؛ این لنز با اینکه 5 مگاپیکسل است اما عکس‌های پرتره یا بوکه بسیار عالی ثبت می‌شوند. این لنز به‌خوبی می‌تواند سوژه اصلی را از محیط جدا کند بدون این‌که اطراف سوژه زدگی داشته باشد یا سوژه با بک‌گراند درهم‌آمیخته باشند. در بالای نمایشگر گلکسی A51، یک حفره بسیار کوچک قرار دارد که دوربین سلفی در آن جای گرفته است. این دوربین دارای حسگر 32 مگاپیکسلی است که در شرایط نوری مناسب عکس‌های خوب با وضوح بالا ثبت می‌کند، اما در نور شب بسیار ضعیف عمل می‌کند و عملاً هیچ کاربردی ندارد. فیلم‌برداری این گوشی با دوربین اصلی متوسط است، دلیل متوسط بودن آن نبود لرزش‌گیر در حالت 4K و سرعت 60 فریم در حالت 1080 است. پس نباید از این گوشی برای فیلم‌برداری استفاده کنید اما اگر خیلی مشتاق به این کار بودید، سعی کنید دستتان نلرزد، در محیط‌های تاریک و شب فیلم‌برداری نکنید و سعی کنید راه نروید تا هم فریم بر ثانیه پایین شما را اذیت نکند هم دوربین تکان نخورد. وضعیت فیلم‌برداری دوربین سلفی این گوشی هم مانند دوربین پشتی است با این تغییر که حالت فیلم‌برداری 4K ندارد.

 

در ادامه می توانید تعدادی از نمونه عکس های دوربین این گوشی در حالت های مختلف را به تفکیک مشاهده کنید که بدون شک کمک زیادی در تصمیم گیری شما خواهد کرد.

 

نمونه عکس دوربین اصلی گوشی a51:

 

نمونه عکس دوربین ماکرو گوشی a51:

 

نمونه عکس در شب، با و بدون نایت مود گلکسی a51:

 

نمونه عکس پرتره دوربین گوشی a51:

 

نمونه عکس سلفی با A51:

 

نمونه عکس اولترا واید دوربین گلکسی A51: 

جمع‌بندی

 

سامسونگ با تولید و عرضه گوشی گلکسی A51 نبض بازار را به دست گرفته و توانسته میلیون‌ها نسخه از این گوشی پرطرفدار به فروش برساند. گلکسی ای 51 با طراحی سبک و خوش‌دست مناسب خانم‌ها و آقایان است، پردازنده پایدار و رابط کاربری به‌روز و روان باعث می‌شود کندی و باگی نبینید، نمایشگر با کیفیت آن مناسب بازی و فیلم دیدن است و زیر نور آفتاب به‌خوبی دیده می‌شود، باتری این گوشی بسیار با دوام است و به‌راحتی یک روز برای شما دوام می‌آورد، قیمت گوشی A51 نسبت به سخت‌افزاری که دارد بسیار مناسب است و تا 3 سال از طرف سامسونگ به‌روزرسانی اندروید دریافت می‌کند. این موارد بهترین دلایل خرید گوشی گلکسی A51 بود که می‌توانید باتوجه‌به نیازهایتان آن را بخرید. اما به چه دلایلی می‌توان از خرید آن گذشت؟ شاید تنها دلیل نخریدن این گوشی دوربین نسبتاً ضعیف آن باشد که در نور کم و فیلم‌برداری عملکرد بسیار بدی دارد، اما اگر دوربین برایتان آن‌قدر اهمیت ندارد این گوشی می‌تواند به تمام نیازهای شما پاسخ دهد و تا سال‌ها شما را از خرید گوشی جدید بی‌نیاز کند.

 

 

مقایسه گلکسی A51 با گوشی های هم رده در جدول مقایسه

 

در این قسمت می‌خواهیم گلکسی A51 را با دو گوشی که رقیب این گوشی محسوب می‌شوند، مقایسه کنیم. در این جدول گلکسی A51، هواوی نوا 5 تی و شیائومی می 9 تی قرار دارند که ارزش خرید گوشی نزدیک به یکدیگر دارند.

 

گوشی A51 Mi 9T Nova 5T
تاریخ معرفی ۲۱ آذر ۱۳۹۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ ۵ شهریور ۱۳۹۸
ابعاد ۱۵۸.۵ در ۷۳.۶ در ۷.۹ میلی‌متر ۱۵۶.۷ در ۷۴.۳ در ۸.۸ میلی‌متر ۱۵۴.۳ در ۷۴ در ۷.۸ میلی‌متر
وزن ۱۷۲ گرم ۱۹۱ گرم ۱۷۴ گرم
سیم‌کارت دو سیم‌کارت دو سیم‌کارت دو سیم‌کارت
صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچ – SuperAMOLED ۶.۳۹ اینچ – AMOLED ۶.۲۶ اینچ – IPS- lCD
سیستم‌عامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری OneUI 2.5 اندروید ۹ و رابط کاربری MiUI 12 اندروید ۹ و رابط کاربری EMUI 10
تراشه اگزینوس ۹۶۱۱ اسنپدراگون ۷۳۰ کیرین ۹۸۰
کارت حافظه بله خیر خیر
حافظه داخلی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت ۱۲۸ گیگابایت
رم ۴ و ۶ و ۸ گیگابایت ۶ گیگابایت ۶ و ۸ گیگابایت
دوربین پشت ۴۸ مگاپیکسل ۱۲ مگاپیکسل۵ مگاپیکسل ۵ مگاپیکسل ۴۸ مگاپیکسل ۸ مگاپیکسل ۱۳ مگاپیکسل ۴۸ مگاپیکسل ۱۶ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل
دوربین جلو ۳۲ مگاپیکسل ۲۰ مگاپیکسل ۳۲ مگاپیکسل
باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت ۳۷۵۰ میلی‌آمپر ساعت
شارژ سریع ۱۵ وات ۱۸ وات ۲۲.۵ وات
رنگ مشکی، سفید، آبی، صورتی، نقره‌ای مشکی، قرمز، آبی مشکی، آبی، ارغوانی، سبز

   

 

نمرات تست های معتبر درمورد گلکسی A51 و رقبای آن

 

در این قسمت نمرات تست‌های معتبر و رسمی AnTuTu، GeekBench و GFXBench را برای گوشی A51 و دو رقیب سرسختش یعنی هواوی Nova 5T و شیائومی Mi 9T جمع‌آوری کرده‌ایم. توجه داشته باشید که نمرات در نظر گرفته شده برای هر تست، در ورژن قدیمی‌تر برنامه‌های تست گیری انجام شده و نمره بالاتر به معنای نتیجه بهتر است.

گوشی A51 Mi 9T Nova 5T
AnTuTu ۱۱۳۰۵۱ ۲۱۱۹۱۵ ۳۱۳۰۲۴
GeekBench ۵۴۰۱ ۶۸۶۳ ۱۰۰۱۳
GFXBench ۵.۶ ۱۳ ۲۹

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقد و بررسی گوشی گلکسی  A51" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقد و بررسی گوشی گلکسی  A51"، کلیک کنید.