ماه معصوم در قلب ایران
پیش از ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) ترسیم زیبایی از وجود بابرکت ایشان در روایت ها و محل حضور ایشان و برکت های وجودی حضرت صورت گرفته بود.
به گزارش دیجیتوهان، متن پیش رو گزارش روزنامه قدس درخصوص زندگی و فضایل حضرت معصومه(س) به مناتسبت ولادت آن حضرت است که می توانید بخوانید: در قدر و منزلت و مرتبه والای این بانوی آسمانی، همین کافی است که مورد اعتماد و تقدیس چند امام معصوم(ع) قرار گرفت. پیش از آنکه این بانو به دنیا بیاید از فضایل و کرامت های ایشان سخن ها گفته اند و سفارش زیارت مرقد شریفشان را به دوستان و محبان خود کرده اند. از جمله مناقب و شرافت های حضرت معصومه(س) صدور زیارت نامه مخصوص برای آن حضرت از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است. جملات این زیارت نامه حکایت از مقام عظیم آن بانوی بزرگوار دارد که هیچ بشری قادر به درک آن نیست.
امام صادق(ع) با عنوان شفاعت کنده از ایشان نام برده و فرموده اند: همه شیعیان با شفاعت فاطمه معصومه(س) به بهشت وارد می شوند. این حدیث نشان می دهد حضرت معصومه(س) در عرش الهی دارای جایگاه والایی است که اگر زیارت او همراه با معرفت و شناخت درست باشد، زیارت کنندگان را به بهشت رهنمون می کند، مقامی که والاترین جایگاه یک انسان است.
آیت الله جوادی آملی دراین باره می گوید: حضرت معصومه(س) یک کریمی از دودمان نبوت و ولایت است، به جایی می رسد که امام هشتم و نهم(ع) درباره زیارتشان سفارش کردند هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود. شیخ مفید برای امام هفتم(ع) 37 فرزند پسر و دختر نقل کرده، دوتای آن ها به نام فاطمه هستند. فاطمه کبری و فاطمه صغری. از قراین بدست می آوریم حضرت معصومه(س) فاطمه کبری است. از ایمه(ع) درباره جلالت و تکریم این بانوی بزرگوار بسیار شنیده شده، حتی پیش از ولادت خود حضرت معصومه(س) و پیش از ولادت جد بزرگوارش امام صادق(ع). درعین حال شهرت کامل و گسترده ای که حضرت(س) پیدا کرده واژه معصومه است.
وقتی دقت می کنیم نه پدر بزرگوارشان و نه برادر بزرگوارشان و نه از هیچ یک از ایمه(ع) این نام را نشنیده ایم. این لقب از کجا نشات گرفته است؟ این لقبی است که مردم به خاطر شدت طهارت و پاکی این بانوی بزرگوار به ایشان داده اند. بعضی از القاب را مردم به خاطر اعمال و رفتار افراد روی آن ها می گذارند. مانند پیامبر(ص) که به قدری امانتدار بودند که ملقب به محمدامین شدند. درباره حضرت معصومه(س) هم به خاطر پاکی و طهارت نفس که از آن بزرگوار سراغ داشتند کم کم او را ملقب به معصومه کردند.
در میان فرزندان دختر امام کاظم(ع) فاطمه کبری حضرت معصومه(س) به همراه دیگر زنان، باوجود تهدیدهای حکام می کوشیدند روایاتی را که بیانگر فضایل امام علی(ع) بود برای مردم بیان کنند. شاید به علت فعالیت زیاد آن ها حلقه علمی و جلسات بانوان از رونق بیشتری برخوردار بوده است. ازاین رو در تاریخ نقل شده زنان راوی از امام کاظم(ع) پنج نفر بودند؛ سه تن از آنان از دختران ایشان و دو تن از اصحاب امام صادق(ع) و ایمه پیش از ایشان بودند. مولف کتاب «اعلام النساء المومنات» حضرت فاطمه معصومه(س) را از جمله راویان احادیث پدر بزرگوارشان معرفی کرده است.
شهرت ایشان در میان اصحاب حدیث، عالم بودن ایشان را ثابت می کند. نقل و روایت حدیث در زمانی صورت می گیرد که حکومت تلاش فراوانی برای از بین بردن راویان و محدثان می کرد و در گذر زمان تعداد بسیاری از راویان راستین در مقابل تیغ خصم از بین رفته اند. ازاین رو اهتمام و تلاش دختران امام کاظم(ع) و به خصوص حضرت فاطمه معصومه(س) در توسعه و نشر معارف اسلام ناب نبوی که آن ها را بدون واسطه از پدر و برادر خویش گرفته اند دارای اهمیت است.
این احادیث که به حضرت معصومه(س) نسبت داده می شود درباره تاکید بر قیام امام حسین(ع)، دوستی اهل بیت(ع)، حدیث غدیر و منزلت است که از اصول و پایه های اعتقادی شیعیان محسوب می شود و حضرت معصومه(س) با بیان این احادیث، رسالت خویش را به نحو احسن به انجام رساند و این ممکن نیست مگر با علم و معرفتی که آن حضرت از محضر دو امام معصوم(ع) کسب کرده است.
پایان خبر دیجیتوهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ماه معصوم در قلب ایران" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ماه معصوم در قلب ایران"، کلیک کنید.