لزوم تولد سه فرزند در هر خانواده ایرانی/ میزان باروری در کشور، 1.74 نفر
دیجیتوهان/خوزستان رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: میزان باروری در ایران در سال 1400، 1.74 نفر بوده و این در حالی است که یک کشور در صورتی به سمت منفی شدن و سالمندی کامل نمی رود که میزان باروری آن بالای 2.1 نفر باشد، بنابراین باید باروری به بالای 2.1 نفر برسد یعنی هر خانواده باید بالای سه فرزند داشته باشد.
دکتر محمداسماعیل مطلق در کنگره بین المللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از جمعیت که امروز (24 بهمن ماه) در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: انتظار می رود کسانی که در این کنگره حضور دارند، مشکلات موجود در جامعه در زمینه جوانی جمعیت را باور کنند و برای حل آن ابتدا از خود و خانواده شان شروع کنند زیرا نمی توانیم به دیگران چیزی را دیکته کنیم .
به گزارش دیجیتوهان، وی افزود: میزان باروری در ایران در سال 1400، 1.74 نفر بوده و این در حالی است که یک کشور در صورتی به سمت منفی شدن و سالمندی کامل نمی رود که میزان باروری آن بالای 2.1 نفر باشد، بنابراین باید باروری به بالای 2.1 نفر برسد یعنی هر خانواده باید بالای سه فرزند داشته باشد.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: میزان خام موالید کل کشور در سال 1395، 19.3 مورد بود که این رقم در سال 1400 به 13.3 رسیده است.
وی بیان کرد: طبق بررسی های انجام شده، در 60 سال گذشته در ایران میانگین سن ازدواج زنان چهار سال و میانگین سن ازدواج مردان سه سال افزایش یافته است. از سال 1389 روند ازدواج نیز کاهش داشته و روند طلاق افزایش یافته است.
مطلق گفت: در سال 1400، 570 هزار ازدواج در کشور ثبت شده که در سال 1401 این رقم به 524 هزار مورد رسیده است. تعداد طلاق در این مدت نیز 400 مورد افزایش یافته است.
وی افزود: در 60 سال گذشته بُعد خانوار در کشور یعنی متوسط تعداد خانوار از 4.1 به کمتر از 3.3 رسیده است.
وی با تاکید بر لزوم افزایش سالانه موارد ازدواج به میزان 10 درصد و کاهش طلاق به میزان 10 درصد، گفت: با توجه به تبعات تک فرزندی، برخی کشورهای اروپایی قانون آورده اند که هر خانواده حداقل دو فرزند داشته باشد.
دبیر علمی کنگره بین المللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از جمعیت تصریح کرد: یکی از مسایل موجود در بحث جوانی جمعیت این است که ازدواج دیر انجام می شود و در نهایت منجر به تک فرزندی می شود که باید این مشکل حل شود. از سوی دیگر فاصله فرزند اول و دوم طولانی است و باید فاصله فرزندان به زیر سه سال برسد که اکنون این رقم در ایران بالای سه سال است.
پایان خبر دیجیتوهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم تولد سه فرزند در هر خانواده ایرانی/ میزان باروری در کشور، 1.74 نفر" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم تولد سه فرزند در هر خانواده ایرانی/ میزان باروری در کشور، 1.74 نفر"، کلیک کنید.