صنعتی یا سنتی؟

صنعتی یا سنتی؟

آفتاب نیوز :

دکتر کورش جعفریان، متخصص تغذیه و از استادان گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران به نکات مهمی درباره تفاوت های آب میوه های طبیعی و غیرطبیعی و مضرات آب میوه مصنوعی اشاره کرده است.

مطالعات زیادی انجام گرفته و مشخص شده در هر جامعه ای که مصرف آب میوه صنعتی زیادشده وزن افراد هم زیادشده است. بیماری های مزمن به ویژه دیابت و بیماری های قلبی و عروقی هم افزایش پیدا کرده است. در واقع سندروم متابولیک که نقطه ثقل بسیاری از بیماری های مزمن است با استفاده از آب میوه های صنعتی افزایش پیدا می کند؛ بنابراین توصیه متخصصان تغذیه بر این است که افرادی که دارای وزن بالا یا مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند به هیچ عنوان از آب میوه های صنعتی استفاده نکنند.

آب میوه های صنعتی انواع مختلفی دارند. بعضی از این ها پالپ یا تکه های میوه دارند، برخی نیز بدون این مواد طبیعی هستند. برخی دیگر ازاین آب میوه ها در واقع رنگ و اسانس و طعم دهنده دارند. بعضی از این ها دارای ویتامین و برخی دیگر نیز تولید شرکت های معتبر تحت نظارت سیستم های بهداشتی هستند، برخی دیگر نه. به همین دلیل باید از این مسیله آگاهی داشته باشید که در حال استفاده از چه نوع آب میوه صنعتی هستید.

اگر بخواهیم این دو را از هم تفکیک کلی کنیم بدون شک آب میوه طبیعی به شرطی که در خوردن آن زیاده روی نشود، بسیار برای بدن خوب است. آب میوه های صنعتی نیز عمدتا مضر هستند.

همه این ها ممکن است باعث بروز عوارض و مشکلاتی برای کودکان شود. این نوشیدنی می تواند برای دندان ها به دلیل خطر پوسیدگی نیز مضر باشد.

در زمینه مصرف آب میوه های صنعتی باید مراقب کودکان نیز بود چرا که به دلیل شیرینی زیاد این نوع آب میوه تمایل بچه ها به خوردن آن افزایش می یابد. به عنوان مثال، زمانی که کودک یک پاکت کوچک آب میوه غیرطبیعی مصرف می کند چیزی در حدود 40 گرم قند ساده را وارد بدن خود می کند، گویی 10 حبه قند را یک جا مصرف کرده است.

تا جایی که می توانید آب میوه های صنعتی را مصرف نکنید، درصورت مصرف هم حتما اعتدال را رعایت کنید.

باید به طور ویژه مراقب کودکان بود و اجازه نداد آب میوه های صنعتی مصرف کنند، چرا که آن ها به دلیل شیرین کننده ها تمایل بیشتری به مصرف این نوع آب میوه ها دارند که با جایگزین کردن آب میوه های غیرطبیعی با میوه طبیعی و آب سبزیجات می توان ریسک ابتلا به بیماری های مزمن را آن ها کاهش داد.

امکان دارد درآبمیوه های صنعتی از رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی و مواد نگهدارنده استفاده شده باشد؛ که عمدتا حاوی اسیدسیتریک هستند. همه این موارد می تواند برای بدن مضر باشد. اگرچه روی برخی از پاکت های آب میوه نوشته شده باشد طعم دهنده مجاز، این ها عمدتا صنعتی هستند.

به احتمال زیاد بسیاری از ویتامین ها که در آبمیوه طبیعی موجود است در نوع صنعتی آن وجود ندارد. همچنین در یکسری از آبمیوه های صنعتی دیگر فیبر دیده نمی شود چرا که عاری از تکه های میوه حاوی فیبر هستند. فیبر عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "صنعتی یا سنتی؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "صنعتی یا سنتی؟"، کلیک کنید.