«شیخ حسین انصاریان» دغدغهمند مردم
آیین بزرگداشت استاد شیخ حسین انصاریان با حضور روسای جمهور و مجلس و جمعی از شخصیتهای سیاسی، علمی و رسانهای در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش دیجیتوهان، همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) مراسم پاسداشت استاد شیخ حسین انصاریان به واسطه بیش از نیم قرن خدمات علمی و فرهنگی و همزمان با زادروز هشتاد سالگی این عالم دینی با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سیمایی صراف وزیر علوم و تحقیقات، آیتالله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری و جمعی از مسئولان بعداظهر امروز (۱۷ آبانماه) در تالار وحدت برگزار شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از این استاد اخلاق به موجب اینکه اجازه برگزاری این بزرگداشت را دادند، اظهار کرد: استاد انصاریان نیازی به معرفی ندارند، ایشان با منبر و خطابه معرفی میشوند و خدمات و تاثیرات زیادی را هم داشتهاند.
وی ادامه داد: استاد انصاریان یک عالم اسلامی و مجتهد و محقق بزرگ است که سالیان سال دروس عالی حوزه را در خدمت اساتید بزرگ کسب کردند و اساتید بزرگی ایشان را از نظر علمی تایید کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: استاد انصاریان یک مکتب اخلاقی را در ۶۰سال گذشته ساخته و پرداختهاند، این مکتب اخلاقی ابعاد و اجزایی دارد، اولین بعد آن این است که ایشان اعتقاد دارند که بستر عرضه دین «اخلاق و عرفان» است و اگر میخواهید جامعه و فرد متدین پرورش دهید باید از مسیر اخلاق و عرفان این کار را بکنید.
صالحی یادآور شد: بعد دوم این است که ایشان اسلام را با طعم محبت و عاطفه به مردم منتقل کردند، در واقع براساس آموزههای ایشان طعم محبت و عاطفه را نباید از تربیت دینی بگیریم.
به گفته وی، استاد انصاریان در طول ۶۰ سال گذشته در تربیت فردی و اجتماعی نقش مهمی داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باذدکر خاطرهای از شیخ حسین انصاریان بیان کرد: استاد انصاریان در خاطرات خود بیان کردند که روزی به حرم امام رضا(ع) رفتم و در احوالت شخصی خودم بودم که ناگهان یک نفر دست بر شانه من گذاشت و من را از حال خودم بیرون آورد و دیدم یک روحانی است، آن روحانی به من گفت آقای انصاریان من اگر الان لباس روحانیت خود را در بیاورم اثرات خالکوبی در بدن من را خواهید دید، من یک دزد بودم و با یک دزد دیگر شب احیاء رفتیم برای دزدی که به یک جمعیت زیادی اصابت کردیم که پای منبر شب احیای شما نشسته بودند، ما هم گفتیم بنشینیم و ببینیم که صحبتها شما چیست که این تعداد از مردم در خیابان نشستند، بعد از پایان سخنرانی شما من و دوستم تصمیم گرفتیم که دزدی را کنار بگذاریم.
صالحی در پایان کلام خود گفت: کلامی که تا این حد میتواند نافذ باشد ریشه در مبانی نظری و اسلوبی و نفس پاک یک نفر دارد.
استاد انصاریان از مرزبانان اعتقادی و اخلاقی است
آیتالله حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه این مراسم در سخنانی درباره نقش استاد حسن انصاریان در حوزه دین و اخلاق گفت: استاد انصاریان محقق، مفسر، دارای ذوق و قریحه شعر و اهل ادب و صاحب نثر روان و صاحب تالیفات گرانسنگ است.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: او شخصیتی است که حقیقتاً تمام عمرش را وقف دین و مرزبانی اعتقادی و اخلاقی کرده است.
وی خطاب به استاد انصاریان گفت: به شما تبریک میگویم که نام شما در زمره مرزبانان اعتقادی و اخلاقی است که چه افتخاری از این بالاتر است.
حسینی بوشهری بیان کرد: ما گاهی مرزبان جغرافیایی داریم مانند سربازان عزیزمان، و گاهی مرزبانان ما مرزبانان اعتقادی و اخلاقی اند. بنده بر این باورم که اگر مرزبان اعتقادی و اخلاقی و فرهنگی در جامعه ما نباشد زمینه برای مرزبانی از مرزهای جغرافیایی هم نیست.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروز تمام تلاش دشمنان ما گرفتن تفکر دینی از نسل جوان و امیدهای آینده ما است تا اگر روزی خواستند به سرزمین ما بتازند کسی به عنوان پاسدار مرزهای جغرافیایی نباشد چون انگیزه را از او گرفتند.
غلامرضا اعوانی رئیس انجمن حکمت و فلسفه ایران در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه دین نوری است که انسان حق را از باطل تشخیص میدهد، خاطرنشان کرد: کسانی که ایمان ندارد از حیات روحانی و الهی محروم خواهند بود، قرآن «ایمان» را نور الهی میداند و نور الهی است که طلوع میکند و در نفس انسان مومن تجلی پیدا میکند.
وی افزود: خداوند نور مطلق و نامتنهای است و در شرافت انسان همین بس که هیچ موجودی به جز او نمیتوان خداوند را با تمام اسماء و ویژگیهایش بشناسد.
رئیس انجمن حکمت و فلسفه ایران ضمن تشکر از برگزاری این مراسم بزرگداشت تاکید کرد: دعوت استاد انصاریان به موعظه حسنه برای ایجاد اخوت، مودت و وحدت و همین طور تاکیدشان روی اصول دین، قابل تحسین است.
حل مشکلات مردم از دغدغههای اصلی استاد انصاریان است
محمدباقر قالیباف -رئیس مجلس شورای اسلامی– در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه وقتی تاریخ پر فراز و نشیب شیعه را مرور میکنیم همواره بر آسمان درخشان آن روحانیت شیعه را میبینیم که با هرگونه ظلم و جور و انحراف در معارف دینی مقابله کرده است، گفت: در طول تاریخ هزارساله ایران همواره شاهد عالمانی بودیم که حتی لحظهای راحتطلبی را دنبال نکردند و در انتظار دیوان سالارها برای رفع حوائج نماندند و برای ترویج معارف دین و قرآن تنها به خطابههای علمی منبرها بسنده نکردند.
وی ادامه داد: امروز در اینجا جمع شدیم تا د رمورد کسی صحبت کنیم که سیره و سلوک و مشی فردی و اجتماعی آن و کنشگری سیاسی او بازنمایی حقیقی از همانچیزی است که به عنوان علم نافع از آن یاد میکنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آوازه شیخ حسین انصاریان از دهه ۵۰ در جنوب شهر تهران طنین انداز شد، ایشان جوان فاضل امام حسینی بود که دستگیر مردان و زنان شده و در کتار ترویج معارف دینی؛ حل مشکلات مردم بخش مهمی از دغدغههایش بود.
قالیباف تصریح کرد: استاد انصاریان سالهای پیش از انقلاب در مقایله با رژیم طاغوت به مبارزات سیاسی معمول صرف بسنده نکرده بلکه راه علمای سلف را در ارائه خدمات اجتماعی پیش گرفت.
وی افزود: یکیاز ویژگیهای اساسی استاد انصاریان عقلانیت انقلابی ایشان در ترویج دین و مکتب اهل بیت بود، عقلانیت انقلابی که در مقابله با هرنوع تهجر صفرآرایی میکند.
چرا سخنان مسئولین همچون استاد انصاریان بر دل مردم نمیشیند؟
در بخش دیگری از این مراسم مسعود پزشکیان -رییس جمهور- ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و آرزوی سلامتی و سربلندی برای همه علمای اسلام به ویژه حاج شیخ حسین انصاریان گفت: یکی از ویژگیهای برجسته و بسیار آموزنده استاد انصاریان عملکرد و رفتار شایسته و پسندیده ایشان است که اگر صدها کتاب بیش از آنچه ایشان نوشته، مینوشت و هزاران منبر بیش از منبرهایی که رفته میرفت، تاثیری که عملکرد او بر جامعه گذاشته است، نداشت.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تاکیدات مکرر قرآن کریم مبنی بر اخلاق و رفتار نیک تصریح کرد: بسیاری از ناملایمتیها با مردم سبب شده که آنها اگر ضد ما عمل نکنند، قطعا حرف و سخن ما آنها را هدایت نخواهد کرد، در حالی که این رفتار نبی مکرم اسلام بود که باعث شد مردم دور او جمع و آنگاه به نور اسلام هدایت شدند.
پزشکیان با بیان اینکه وقتی دانشگاه، مدرسه، صدا و سیما و رسانه دست ما باشد و جامعه ما با این مشکلات مواجه باشد، نیازمند آن است که ما در رفتار و کردارمان بازنگری کنیم، اظهار کرد: باید ببینیم چرا وقتی استاد انصاریان منبر میروند مردم در خیابانها روی زمین مینشینند، به سخنان او گوش میدهند و تغییر میکنند، اما وقتی ما مسئولین با مردم سخن میگوییم، تغییر اتفاق نمیافتد، چون مردم به رفتار او نگاه میکنند و این آن چیزی است که ما به آن نیاز داریم.
رئیس جمهور افزود: نمیشود با دانشجو برخورد مناسبی داشت و او از ما دور شود و ما را قبول نکند، مشکل آن دانشجو نیست، مشکل ما هستیم که بلد نیستیم با رفتارمان به او اخلاق و انسانیت و عدالت و انصاف و صداقت را نشان دهیم. در واقع این عملکرد ما است که میتواند مردم را نسبت به حاکمیت جذب یا دفع کند.
رونمایی از تمبر یادبود و آثار جدید شیخ حسین انصاریان
در این آیین و با حضور رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی علاوه بر رونمایی و امضای تمبر یادبود استاد انصاریان از اثر جدید ایشان که مجموعه پنج جلدی سفینه سجادیه که شرح دعاهای امام سجاد است، رونمایی شد.
همچنین یک کتاب درباره سیر سلوک، یک کتاب درباره نظام تربیت در اسلام و یک کتاب با موضوع خانواده در اسلام از آثار استاد انصاریان در این مراسم رونمایی شد.
پایان خبر دیجیتوهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«شیخ حسین انصاریان» دغدغهمند مردم" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«شیخ حسین انصاریان» دغدغهمند مردم"، کلیک کنید.