رونمایی چین از سلاح ماکروویو پرقدرت ضد پهپاد
غزال زیاری: یک سیستم عظیم، سوار بر کامیون، یکی از حداقل سه سلاح بزرگ زمینی متحرک چین است که با بهرهگیری از انرژی ماکروویو با قدرت بالا ساختهشده و هدف اصلی از ساخت آن، سرنگونی پهپادهاست. این سلاح بزرگ در نمایشگاه هوایی ژوهای به نمایش گذاشته خواهد شد.
این تلاشها به افزایش تقاضای جهانی برای استفاده از قابلیتهای ضد پهپاد و همچنین پیشرفت مداوم چین در توسعه، میدانگذاری و صادرات سلاحهای انرژی ماکروویو و لیزری اشاره دارد.
نمایشگاه هوایی ژوهای که نمایشگاه بینالمللی و رسمی هوانوردی و هوافضای چین است، فرصت مطلوبی را برای شرکتهای چینی و خارجی فراهم میکند تا تولیدات زمینی و دریاییشان را به نمایش بگذارند. پیش از افتتاحیه رسمی این نمایشگاه، در روزهای اخیر تصاویر و ویدئوهایی از هواپیماهای مختلف و سایر سیستمها منتشر شده است.
یکی از تصاویری که از قبل آغاز این نمایشگاه در فضای مجازی به نمایش گذاشته شد، ویدیویی تبلیغاتی از شرکتهای دولتی China South Industries Group Corporation (CSGC) و Norinco است که فیلمی از دو سلاح پرقدرت انرژی هدایتشده توسط امواج ماکروویو و همچنین سایر سیستمهای دفاع هوایی را نشان میدهد.
اولین مورد، یک سیستم ماکروویو متشکل از یک آرایه مسطح بزرگ است که در بالای یک شاسی خودروی زرهی سبک ۸×۸ نصبشده. این سیستم بهعلاوه دارای رادار چرخان کوچکی است که برای اهداف شناسایی و ردیابی هدف به کار میرود.
به نظر میرسد خودروی زیرین مورداستفاده در سیستم دفاع هوایی کوتاه برد خودکششی Type ۶۲۵E یا مدلی مشتق از آن باشد، یکی دیگر از محصولات CSGC/Norinco که در ویدیوی تبلیغاتی نیز دیده میشود.
در ویدئوی CSGC/Norinco بهعلاوه یک سیستم ماکروویو بزرگتر نیز دیده میشود که شامل یک آرایه مسطح و رادار است؛ اما این بار روی یک کامیون ۸×۸ سری Shacman SX۲۴۰۰/۲۵۰۰ نصبشده است. این طراحی در بالای این مجموعه و در زیر در پیکربندی سفری آن دیده میشود.
البته در این ویدیو جزئیات خاصی در مورد ویژگیها یا قابلیتهای این سیستمهای تسلیحات ماکروویو پرقدرت CSGC/Norinco ازجمله اینکه آیا آنها سنسورهای اضافی دارند یا خیر دیده نمیشود. در انتهای کلیپ میبینیم که یک پهپاد کوچک توسط یکی از سیستمها سرنگون میشود و تغذیه دوربین مادونقرمز نیز قابلمشاهده است. دوربینهای الکترواپتیکال و مادونقرمز اغلب با سیستمهای ضد پهپاد انرژی هدایتشده ترکیب میشوند تا به شناسایی و ردیابی مثبت اهداف کمک کنند.
تصاویری از سومین سیستم تسلیحاتی باانرژی ماکروویو پرقدرت منتشرشده که بر روی کامیون سری Shacman SX۲۴۰۰/۲۵۰۰ نصبشده است. آرایه ماکروویو این سیستم بر روی سبک متفاوتی از پایه مفصلی در عقب خودرو و همچنین رادار درون گنبدی روی یک دکل قابلگسترش به سمت انتهای کابین قرارگرفته است.
البته این تلاشها بر روی سلاحهای انرژی هدایتشده مختلف برای استفاده ضد پهپادها، در چین و نقاط دیگر دنیا تازه نیست و نیروهای مسلح آمریکا فعالانه بر روی تعدادی از سیستمهای زمینی و کشتی کار میکنند؛ اما در سالهای اخیر، در نیروهای مسلح سراسر دنیا ازجمله ارتش آمریکا، تلاشهای جدیدی برای گسترش تواناییها برای دفاع در برابر تهدیدات هوایی بدون سرنشین به وجود آمده است. در جنگ روسیه و اوکراین که هر دو طرف در تمام سطوح (از حملات دوربرد گرفته تا حملات کامیکازه به نیروهای خط مقدم) از پهپاد بهره میبرند، این موضوع بهوضوح مشخص بوده است. افزایش استفاده از سیستم هوایی بدون سرنشین در درگیریهای دیگری ازجمله درگیریهای خاورمیانه نیز از عوامل مؤثر برای افزایش این تلاشها به شمار میرود.
اینکه چگونه یک سلاح انرژی هدایتشده پرتو خود و سطح قدرت آن را توسط ماکروویو متمرکز میکند، بر حداکثر برد مؤثر آن و تعداد تهدیدهایی که درآنواحد درگیرش میشود تأثیرگذار است. البته معمولاً پرتوها نسبتاً گسترده هستند (بهویژه در مقایسه با سلاحهای انرژی هدایتشده لیزری که به رسیدن سریعتر به هدف کمک میکند). آنها بهعلاوه کمتر تحت تأثیر عوامل محیطی قرار میگیرند.
بدین ترتیب، سیستمهای مبتنی بر ماکروویو باقدرت بالا، گزینه جذابی برای غلبه بر بسیاری از تهدیدات، ازجمله پهپادهای بدون سرنشین (که بهعنوان بخشی از گروههای کاملاً شبکهای عمل میکنند) را ارائه میدهند؛ این نگرانی دیگری است که در آینده قطعاً افزایش خواهد یافت. انرژی ماکروویو که قادر به مختل و حتی نابود کردن طیف وسیعی از سیستمهای الکترونیکی است، تهدیدی برای انواع دیگر اهداف در هوا و زمین ازجمله موشکهای کروز است.
در جبهه هواپیماهای بدون سرنشین، چین آگاهی خوبی درباره اکوسیستم در حال رشد تهدید (با در نظر گرفتن سرمایهگذاریهای قابلتوجه و در حال گسترش خود در توسعه و ساخت لایههای مختلف سیستمهای هوایی بدون سرنشین) و همچنین قابلیتهای ازدحام دارد که اینها نیز در نمایشگاه ژوهای به نمایش گذاشته خواهد شد. آنها همچنین پیشرفت قابل قبولی در کار بر روی قابلیتهای انرژی هدایتشده، ازجمله مدلهای زمینی داشتهاند.
انرژی هدایتشده توسط ماکروویو و سایر سیستمهایی که در نمایشگاه ژوهای به نمایش گذاشته میشوند، بر بُعدی از صادرات مضاعف تکیه دارند. چین قبلاً هم سیستمهای ضد پهپادهای انرژی هدایتشده را به کشورهای دیگر فروخته است.
لازم به ذکر است که تواناییهای واقعی هر یک از این سیستمهای چینی نامشخص است؛ درعینحال، آنها دائماً در تلاشند تا این سیستمها را حداقل در سطحی از استفاده عملیاتی مورداستفاده قرار دهند؛ بهویژه آنکه ارتش آمریکا در انجام این کار در میدانهای نبرد سنتی و خارج از آن، عقبمانده است.
وقتی بحث ملاحظات دفاعی پهپادهای داخلی به میان میآید، نیروهای مسلح آمریکا در شرایط فعلی تمایل خاصی به سلاحهای انرژی هدایتشده یا افکتکنندههای جنبشی سنتیتری مثل موشکهای زمین به هوا یا اسلحهها ندارند که احتمالاً به دلیل مسائل قانونی و مقرراتی است.
درهرحال، به نظر میرسد که تداوم توسعه انرژی با توان بالای ماکروویو و لیزر در چین بخش مهمی از نمایشگاه هوایی ژوهای امسال را به خود اختصاص داده باشد.
منبع: twz
۵۸۳۲۱
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رونمایی چین از سلاح ماکروویو پرقدرت ضد پهپاد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رونمایی چین از سلاح ماکروویو پرقدرت ضد پهپاد"، کلیک کنید.