رایزنی با وزرای اقتصادی کشورهای مختلف در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت

رایزنی با وزرای اقتصادی کشورهای مختلف در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت

رییس سازمان توسعه تجارت، با اشاره به دیدار وزیر صمت با وزرای اقتصادی کشورهای چین، صربستان و …. در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت گفت: در این دیدارها بر تعمیق روابط اقتصادی و تجاری تاکید شد.

به گزارش دیجیتوهان، مهدی ضیغمی، در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت، با اشاره به ملاقات با وزرای اقتصادی کشورهای مختلف، گفت: در این سفر با وزرای کشورهای چین، صربستان،ساحل عاج، عمان و ….دیدار و در جهت تعمیق روابط اقتصادی، صنعتی و تجاری گفت وگو صورت گرفت.

رییس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در اجلاس وزرای سازمان جهانی تجارت دو کشور جدید به عضویت این سازمان در آمدند و تعداد اعضای این سازمان از 164 کشور به عنوان عضو دایم به 166 کشور رساندند. 

ضیغمی وزرای سازمان جهانی تجارت را عالی ترین رکن تصمیم گیری در این سازمان معرفی کرد و افزود: این اجلاس هر دو سال یک بار برگزار و تصمیمات مهم اخذ می شود و ادامه فعالیت این سازمان در طول سال های آتی توسط وزرا سازمان گرفته خواهد شد.

به گفته معاون وزیر صمت. در این اجلاس توافقنامه های وزرا به عنوان موافقت نامه های جدید ظهور می کنند و کشورها نسبت به رعایت این قوانین پس از تصویب ملی در مورد اجرای آن تصمیم گیری می کنند.

وی با اشاره به ملاقات وزیر صمت با مقامات اقتصادی امارات، تصریح کرد: در این دیدار درباره بسط مناسبات تجاری بین دو کشور دیدار و گفت وگو شد. 

ضیغمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای ناظر این سازمان از 5 خرداد 1398 است گفت: به دلیل مشکلاتی که در فرآیند الحاق ایجاد شده است، جمهوری اسلامی ایران نتوانسته مذاکرات الحاق به این سازمان را آغاز کند. 

به گفته او جلسه ای که در ابوظبی امارات برگزار می شود، سیزدهمین جلسه این سازمان محسوب می شود و در این اجلاس الحاق دو کشور کومور و تیمور شرقی تصویب شد و این دو کشور به زودی پس از تصویب ملی به عضویت دایمی در خواهند آمد.

گفتنی است عباس علی آبادی وزیر صمت در راس هیاتی یکشنبه 6 اسفند سال جاری، با هدف حضور در سیزدهمین اجلاس سازمان جهانی تجارت وارد ابوظبی امارات شد.

لازم به ذکر است مقر سازمان جهانی تجارت، در ژنو سوییس است. در حال حاضر 164 کشور عضو دایم این سازمان هستند و 22 کشور در فرآیند عضویت دایم این سازمان هستند و به عنوان اعضای ناظر این سازمان از آنها یاد می شود. این اعضا برای تنظیم مقررات حاکم بر تجارت بین الملل با یکدیگر همکاری دارند. در اعلامیه این اجلاس که در روز پایانی به تصویب خواهد رسید، بر خطوط اصلی فعالیت های سازمان و تمرکزهای دو سال آینده اشاره خواهد شد و در برخی موارد تصمیمات قطعی گرفته خواهد شد.

ایران در سال 1375 درخواست الحاق خود را ارایه داده است و 5 خرداد 1384 بعد از 9 سال موفق شده به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور پیدا کند و از اجلاس پنجم به این سو امکان حضور در سطح وزیر را داشته است.

پایان خبر دیجیتوهان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رایزنی با وزرای اقتصادی کشورهای مختلف در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رایزنی با وزرای اقتصادی کشورهای مختلف در حاشیه اجلاس سازمان جهانی تجارت"، کلیک کنید.