دیابت عامل خطر برای بیماری های لثه و پوسیدگی دندان است

دیابت عامل خطر برای بیماری های لثه و پوسیدگی دندان است

یک دندان پزشک گفت: میزان سطح قند خون با بروز بیماری های لثه ارتباط مستقیم داشته و کاهش ترشح بزاق دهان در افراد دیابتی باعث پوسیدگی دندان ها می شود.

 بهناز ولی زاده در گفت وگو با خبرگزاری علم و فناوری دیجیتوهان اظهار کرد: بسیاری از مبتلایان به دیابت متاسفانه از اهمیت بهداشت دهان و دندان آگاه نیستند و فقط درصد کمی از آن ها مراجعه منظم به دندان پزشک دارند.

وی بابیان اینکه مبتلایان به دیابت علاوه بر معاینه منظم، باید با نحوه مراقبت صحیح از دندان ها نیز آشنا باشند، افزود: افراد دیابتی حتماً در مراجعه به دندان پزشک باید بیماری خود را اطلاع دهند.

این کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: بیماری لثه، از دست دادن دندان، خشکی دهان، پوسیدگی های دندانی، سوزش دهان، اختلال چشایی، اختلال عملکرد غدد بزاقی، تاخیر درترمیم زخم و بیماری کاندیدیازیس (یک نوع بیماری قارچی) ازجمله تظاهرات دهانی مرتبط با دیابت هستند.

ولی زاده ادامه داد: دیابت یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری لثه است چون میزان تخریب بافت لثه با سطح قندخون و مدت زمان ابتلا به بیماری دیابت ارتباط دارد.

وی یکی از مشکلات و دغدغه های بیماران دیابتی را کاهش میزان بزاق دردهان عنوان کرد و افزود: کاهش میزان بزاق، قدرت پاک سازی دهان را کاهش می دهد و می تواند باعث پوسیدگی دندان ها شود.

به گفته این دندان پزشک تغییر عادت غذایی، دشواری تکلم و تحمل پروتزهای دندانی دردهان افراد دیابتی می تواند سبک زندگی مبتلایان را دستخوش تغییر کند و این بیماران را بیشتر در معرض عفونت های دهانی ناشی از بیماری های لثه و خطر از دست دادن دندان ها قرار دهد.

 وی با اشاره به تاخیر ترمیم بافت های آسیب دیده در دیابتی ها، گفت: در مواردی نظیر کشیدن دندان یا جراحی های ایمپلنت این تاخیر در بهبود زخم ها بسیار تاثیرگذار است و روند درمان را با دشواری روبه رو می سازد.

ولی زاده خاطرنشان کرد: بیمارانی که دیابت کنترل شده دارند کمتر در معرض افزایش تاخیر درترمیم زخم پس از جراحی قرار دارند.

وی در ادامه به منظور پیشگیری از بروز بیماری های دهان و دندان به مبتلایان دیابت توصیه کرد: بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید، دقت کنید که حرکت مسواک باید ملایم باشد؛ حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید، البته مراقب باشید هنگام استفاده از نخ دندان به لثه ها آسیب نزنید.

این کارشناس بهداشت و دهان افزود: روزانه لثه هایتان را معاینه کنید و درصورتی که زخم، التهاب، قرمزی، خونریزی، زخم عفونی یا زخم ناشی از دندان مصنوعی مشاهده کردید به دندان پزشک مراجعه کنید؛ درصورتی که داشتن قند خون کنترل نشده، بهتر است کارهای غیر اورژانسی دندانپزشکی را تا کنترل شدن قند خون به تعویق بیندازید. همچنین برای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان ضمن کنترل قند خون از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیابت عامل خطر برای بیماری های لثه و پوسیدگی دندان است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیابت عامل خطر برای بیماری های لثه و پوسیدگی دندان است"، کلیک کنید.