تن ماهی برای دیابتیها مضر است؟
به دلیل وجود نگرانی از وجود جیوه در تن ماهی بسیاری افراد از خوردن این فرآورده مطمئن نیستند. اما نباید مانع از مصرف این ماده غذایی شد.
زیرا ماهی حاوی چندین ماده مغذی است و ارزش آن را دارد که در برنامه غذایی شما جای گیرد. اگر به اندازه و به قاعده از تن ماهی استفاده شود جیوه آن نیز مشکل ایجاد نمیکند. اما دستهای از بیماران وجود دارند که نگرانی دیگری از بابت خوردن تن ماهی دارند. آنها بیماران مبتلا به دیابت هستند. این افراد چه در مورد خوردن ماهی یا هر غذای دیگری باید دست به عصا باشند. اگر روزی بخواهند کنسرو ماهی بخورند قطعا این سوال مدام در ذهن آنها موج میزند که آیا تن ماهی قند دارد؟ آیا با مصرف آن مشکل و عارضهای ایجاد نخواهد شد
قطعا این وسواس فکری و نگرانی در مورد هر غذای دیگری به سراغ بیماران دیابتی میآید. ما در اینجا قصد داریم در مورد تن ماهی به این سوال شما پاسخ داده و تا حدی نگرانیهای شما را از این بابت کاهش دهیم. پس اگر شما مبتلا به بیماری قند هستید یا اینکه در اطرافتان یک بیمار دیابتی وجود دارد این مطلب را از دست ندهید.
میزان قند موجود در تن ماهی چقدر است؟
وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا، USDA، تحقیقاتی بر روی یک قوطی ۱۵۶ گرمی تن ماهی انجام داده است. این بررسیها برای تعیین ارزش غذایی این نوع ماهی انجام گرفته و نتایج جالبی به دنبال داشت. بر اساس اعلام این موسسه یک قوطی ۱۵۶ گرمی تن ماهی (البته بدون نمک) حاوی صفر گرم قند است. بله درست متوجه شدید ماهی تن هیچ گونه قندی ندارد.
این تحقیقات نشان میدهد که بیماران دیابتی لازم نیست از بابت خوردن تن ماهی به خود نگرانی راه دهند. زیرا مقدار قند موجود در آن کم که نه بلکه هیچ است؛ بنابراین این ماده غذایی حداقل از لحاظ وجود قند ایمن و مطمئن است و نمیتواند دردسرساز باشد. البته این بدان معنا نیست که مجازید در خوردن آن افراط کنید. قطعا چنین نیست. زیرا زیاده روی در هر کاری نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت.
نکته جالب توجه به چربی موجود در گوشت ماهی تن است. این عنصر نیز تنها ۱.۴ گرم از جدول غذایی این نوع ماهی را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین کنسرو ماهی تن از لحاظ چربی نیز ضرری ندارد. چون میدانید که افراد مبتلا به قند باید در خوردن چربی نیز احتیاط کنند. البته این درصد چربی مربوط به گوشت ماهی است و ارتباطی با روغنی که در آن شناور است ندارد.
آیا تن ماهی کربوهیدرات دارد؟
یکی از موادی که در بدن تجزیه شده و به قند تبدیل میشود کربوهیدراتها هستند. موادی همچون برنج، نشاسته، سیب زمینی، ماکارونی و… سرشار از کربوهیدرات هستند. از این رو به بیماران مبتلا به بیماری قند توصیه میشود این مواد را با احتیاط کامل مصرف نمایند. اما تن ماهی چطور؟ آیا این غذای مورد بحث ما نیز درصد بالایی کربوهیدرات دارد؟
آیا با وجود نداشتن قند ممکن است خوردن کنسرو ماهی تن برای دیابتیها ضرر داشته باشد؟ آن هم به خاطر درصد بالای کربوهیدرات. USDA به این سوال نیز پاسخ داده است. بر اساس تحقیقات این موسسه در یک قوطی ۱۵۶ گرمی کنسرو ماهی هیچ کربوهیدراتی وجود ندارد. نه کربوهیدرات آسان هضم شو و نه کربوهیدراتهای پیچیده. تن ماهی فاقد هر گونه کربوهیدرات است؛ بنابراین به نظر میرسد از لحاظ وجود کربوهیدرات نیز تن ماهی نمیتواند مشکلی برای بیماران مبتلا به بیماری قند ایجاد کند. پس از هر نظر مصرف این ماده غذایی برای این دسته از افراد بلامانع است. میتوانید هفتهای دو بار کنسرو ماهی تن میل کنید. بدون آنکه نگران وجود قند یا کربوهیدرات در آن باشید. البته اگر این غذا را به همراه برنج یا نان میخورید حتما در مورد مقدار آنها احتیاط کنید.
البته این موضوع که تن ماهی فاقد هر گونه قند یا کربوهیدرات است ممکن است چندان خوشایند ورزشکاران یا افرادی که نیازمند کربوهیدرات بیشتر هستند، نباشد. زیرا بدن این افراد معمولا برای قدرت ماهیچهها و بالا رفتن سوخت و ساز به قند و کربوهیدرات نیاز دارد. اما در عوض این غذا میتواند منبع خوبی برای پروتئین باشد؛ بنابراین چنان چه به دنبال یک تعادل غذایی هستید در نظر داشته باشید که به همراه کنسرو ماهی مواد قندی نیز مصرف کنید. شاید به همین علت باشد که از قدیم الایام در کشور ما در کنار هر نوع ماهی معمولا کشمش یا خرما نیز دیده میشد.
ماهی تن مفید برای دیابت
همانطور که گفته شد تن ماهی فاقد قند و کربوهیدرات است. اما این تمام ماجرا نیست. بلکه بررسیها نشان میدهد مصرف ماهی و فرآوردههای آن برای بیماری قند مفید نیز میباشد. در واقع ماهی تن حاوی مواد مغذی است که میتواند به بدن در مدیریت بهتر دیابت کمک کند. امگا ۳ موجود در این ماهی از هر نظر برای بدن لازم و ضروری است. چه برای افراد عادی و چه بیماران مبتلا به بیماری قند.
خواص ماهی تن آنقدر زیاد است که نوعی از این ماهی با عنوان آلباکور در لیست ده غذای برتر دنیا قرار گرفته است. متخصصان تغذیه توصیه میکنند هفتهای دوبار ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. حال چه به شکل تن ماهی باشد یا ماهیهای دیگر.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تن ماهی برای دیابتیها مضر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تن ماهی برای دیابتیها مضر است؟"، کلیک کنید.