جریمه ۱۵۰ هزار تومانی خودرو‌های شیشه دودی

شیشه دودی خودرو یکی از امکاناتی است که بسیاری از رانندگان برای کاهش نور خورشید، حفظ حریم خصوصی و ایجاد ظاهری جذاب از آن استفاده می کنند. اما مجاز بودن دودی کردن شیشه ها اهمیت زیادی دارد. بر اساس قوانین جدید، میزان مجاز شیشه دودی معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تعیین شده و تشخیص آن به صورت چشمی انجام می شود. اگر تیرگی بیش از حد باشد و دید داخل خودرو از فاصله ۳ متری امکان پذیر نباشد، پلیس می تواند راننده را جریمه کند. در ادامه، به قوانین جریمه شیشه دودی، میزان مجاز آن و ملاک های تشخیص قانونی آن خواهیم پرداخت.

جریمه ۱۵۰ هزار تومانی خودرو‌های شیشه دودی

قوانین شیشه دودی خودرو

به نقل تولیدی آفتابگیر ماشین قوانین شیشه دودی خودرو به منظور حفظ امنیت جاده ای و دید کافی راننده تنظیم شده است. درصد مجاز دودی کردن شیشه‌ ها معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تعیین می شود، به این معنی که شیشه ها نباید آن قدر تیره باشند که از فاصله ۳ متری داخل خودرو دیده نشود. با وجود اینکه ابزارهایی مانند تینت متر (Tint Meter) برای اندازه گیری میزان تیرگی وجود دارند، اما پلیس معمولا به صورت چشمی این میزان را ارزیابی می کند. اگر میزان تیرگی شیشه ها باعث انعکاس نور شود و مانع دید واضح از داخل به بیرون گردد، خودرو جریمه خواهد شد.

برخی رانندگان به این قانون اعتراض دارند و آن را مانع حریم خصوصی می دانند، اما تیرگی بیش از حد شیشه ها خصوصا اگر کمتر از ۳۰ درصد باشد، می تواند در تاریکی دید راننده را کاهش داده و احتمال تصادف را افزایش دهد. اگرچه استفاده از شیشه دودی برای محافظت در برابر نور خورشید و ایجاد ظاهری اسپرت مشکلی ندارد، اما رعایت موارد قانونی در این ‌زمینه الزامی است. در غیر این صورت، رانندگان با جریمه ۱۵۰ هزار تومانی مواجه خواهند شد.

جریمه شیشه دودی خورو چه قدر است؟

در سال ۱۴۰۳، در صورتی که میزان تیرگی شیشه های خودرو بیش از حد مجاز باشد، پلیس راهنمایی و رانندگی می تواند راننده را جریمه کند. مبلغ جریمه برای شیشه جلو ۵۰۰ هزار تومان، برای شیشه های بغل جلو ۲۰۰ هزار تومان و برای شیشه عقب و بغل عقب ۱۰۰ هزار تومان تعیین شده است. اگر شدت تیرگی شیشه ها به اندازه ای باشد که دید داخل خودرو از فاصله ۳ متری ممکن نباشد پلیس می تواند علاوه بر جریمه، خودرو را متوقف کند. 

به غیر از مبالغ تعیین شده برای قسمت های مختلف شیشه خودرو، گاهی اوقات پلیس ممکن است جریمه ای ۱۵۰ هزار تومانی نیز برای عدم رعایت قوانین شیشه دودی اعمال کند. این جریمه معمولا برای خودروهایی صادر می شود که میزان تیرگی شیشه های آن ها به قدری زیاد باشد که دید راننده و دیگران را مختل کند. برای جلوگیری از جریمه و مشکلات قانونی، بهتر است هنگام دودی کردن شیشه خودرو، درصدهای مجاز را رعایت کنید.

ملاک تشخیص مجاز بودن شیشه دودی خودرو

ملاک تشخیص مجاز بودن شیشه دودی خودرو به صورت چشمی انجام می شود، زیرا ابزار دقیق سنجش درصد تیرگی در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی قرار ندارد. طبق قوانین، اگر از فاصله ۳ متری بتوان داخل خودرو و سرنشینان را مشاهده کرد، شیشه دودی مجاز است و مشکلی‌ ندارد. خودروهایی که به صورت فابریک دارای شیشه های دودی هستند، شامل جریمه نمی شوند به شرط آن که میزان تیرگی آن ها از حد استاندارد بالاتر نرود و دید کافی فراهم باشد. 

در مراکز معاینه فنی نیز اگر میزان تیرگی شیشه های جلو، بغل یا عقب بیش از حد مجاز باشد و باعث کاهش دید راننده شود، برگه معاینه فنی صادر نخواهد شد. این مسئله در مورد شیشه عقب اهمیت زیادی دارد، زیرا شفافیت این شیشه برای داشتن رانندگی ایمن ضروری است. در نتیجه، برای جلوگیری از جریمه و رد شدن در معاینه فنی، لازم است هنگام دودی کردن شیشه های خودرو درصدهای مجاز را رعایت کنید تا دچار مشکل و جریمه نشوید.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جریمه ۱۵۰ هزار تومانی خودرو‌های شیشه دودی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جریمه ۱۵۰ هزار تومانی خودرو‌های شیشه دودی"، کلیک کنید.